Kauno apygardos sprendimu su DELFI pasidalino N. Venckienės sūnus Karolis Venckus.

Iš pateiktų dokumentų matyti, kad šiuo metu suimtos N. Venckienės advokatės prašymas pateiktas lapkričio 12 d., prokuratūra sprendimą priėmė vakar, lapkričio 14 d.

Pateikdama prašymą dėl įtariamosios dalyvavimo laidotuvėse S. Žukauskienė argumentavo tuo, kad N. Venckienę su pusbroliu siejo labai artimi ryšiai. T. Skučo šarvojimas ir laidojimas vyks lapkričio 16-17 dienomis, Garliavoje.

„Gynėja prašo leisti N. Venckienei laikinai palikti suėmimo vykdymo vietą laikotarpiu nuo 2019-11-16 iki 2019-11-17, tikslu sudalyvauti šermenyse ir laidotuvėse, atsisveikinti su pusbroliu T. Skuču“, – rašoma prokuratūros nutarime.

Kauno apygardos prokuratūra tokį prašymą atmetė argumentuodama tuo, kad T. Skučas nėra artimas įtariamosios giminaitis. Kaip teigiama prokuratūros nutarime, civilinis kodeksas nurodo, kad „artimais giminaičiais pripažįstami tiesiosios linijos giminaičiai iki antrojo laipsnio (tėvai ir vaikai, seneliai ir vaikaičiai) ir šoninės linijos antrojo laipsnio giminaičiai (broliai ir seserys)“.

Kaip numato Suėmimo vykdymo įstatymas, suimtasis išvykti už tardymo izoliatoriaus ribų Lietuvos teritorijoje ne ilgiau kaip penkioms paroms gali dėl sutuoktinio, sugyventinio ar artimojo giminaičio mirties. Toks išvykimas galimas, kai su tuo sutinka prokuroras bei tardymo izoliatoriaus direktorius.

DELFI primena, kad pirmadienį po pietų mirė Neringos Venckienės pusbrolis, Audronės Skučienės 43 metų sūnus Tadas Skučas. Apie tai pranešė portalas lrytas.lt.

Anot portalo, vyras jau kurį laiką su šeima gyveno Vokietijoje ir sirgo sunkia liga, todėl Lietuvoje buvo retas svečias.

Apie netektį „Facebook“ tinkle pranešė ir partijos „Drąsos kelias“ pirmininkas Jonas Varkala. „14.25 val. vietos laiku mirė Audronės Skučienės sūnus Tadas“ , – pranešė J. Varkala.

Praėjusią savaitę N. Venckienei skirtas dviejų mėnesių suėmimas. Ji nuo 2018 metų kovo buvo laikoma Čikagos kalėjime, neseniai pargabenta į Lietuvą.

N. Venckienei pareikšti įtarimai dėl teismo sprendimo nevykdymo, pasipriešinimo policijos pareigūnui, trukdymo antstoliui ir sudavimo į veidą Laimutei Stankūnaitei.

Ji įtarimus neigia ir vadina juos politiškai motyvuotais.

Buvusi teisėja ir politikė iš Lietuvos išvyko 2013 metais. Tais metais Seimas panaikino jos teisinę neliečiamybę.