„Inkriminuojamų veikų metu jisai neužėmė jokių pareigų ir nebuvo susaistytas darbo santykiais su koncernu. (...) Jisai nėra koncerno vadovas ir tie veiksmai, kurie yra inkriminuoti, jie niekaip nesisieja su koncerno veikla“, – antradienį TV3 Žinioms sakė „MG Baltic“ advokatas Linas Belevičius.

Koncerno interneto svetainėje skelbiama, kad R.Kurlianskis eina „MG Baltic“ viceprezidento pareigas. Kilus korupcijos skandalui interviu BNS pernai liepą koncerno vadovas D.Mockus teigė nematantis reikalo nušalinti nuo pareigų koncerno žiniasklaidos grupei vadovaujančio R.Kurlianskį.

Antradienį teisėsaugai patvirtinus, jog „MG Baltic“ pateikti įtarimai, koncernas pareiškė nepadaręs nusikaltimo, o komentuodamas įtarimus teigė, jog tai yra „akivaizdus Specialiųjų tyrimų tarnybos ir ikiteisminiam tyrimui vadovaujančio prokuroro piktnaudžiavimas teise“.

„Pareikšti įtarimai neapriboja juridinio asmens veiklos, todėl nei paties koncerno, nei jo valdomų bendrovių kasdienei veiklai jis įtakos neturės“, – paskelbta „MG Baltic“ pranešime spaudai.

Šią savaitę pareikštus įtarimus „MG Baltic“ apskundė generaliniam prokurorui Evaldui Pašiliui.

„Atrodo, kad devynis mėnesius žaidžiamam ir jau gerokai išsikvėpusiam žaidimui nuspręsta suteikti šiek tiek daugiau intrigos. Greičiausiai to ir reikėjo tikėtis, tačiau STT taktika glumina – net baudžiamasis įstatymas buvo papildytas taip, kad juridinį asmenį būtų galima kaltinti iš esmės už bet kurio greta esančio žmogaus veiksmus“, – pranešime sakė „MG Baltic“ prezidentas D.Mockus.

„Manau, kad tokiu būdu tiesiog siekiama įtarimais užkrėsti kuo daugiau koncerno žmonių, o pačiai organizacijai padaryti kuo didesnę žalą. Jei tokie veiksmai atspindi valstybės požiūrį į verslą, susimąstyti yra apie ką“, - pridūrė jis.

Teisėsauga pernai pradėjo ikiteisminį tyrimą dėl prekybos poveikiu ir kyšininkavimo – jame buvęs Liberalų sąjūdžio pirmininkas Eligijus Masiulis įtariamas iš R.Kurlianskio paėmęs per 100 tūkst. eurų kyšį už politinės partijos veikimą koncerno naudai. Vykdydama tyrimą, Specialiųjų tyrimų tarnyba taip pat pranešė įtarianti, kad R.Kurlianskis per Seimo narį „darbietį“ Vytautą Gapšį už kyšius siekė paveikti Darbo partijos narius, kad šie taip pat veiktų koncerno naudai.

E.Masiulis įtariamas iš R.Kurlianskio kyšį paėmęs grynaisiais, tuo metu V.Gapšys kyšį galėjo gauti per politinės reklamos Darbo partijai nuolaidas koncerno valdomoje žiniasklaidoje, anksčiau skelbė prokurorai.

Vienas tiriamų epizodų šioje politinės korupcijos byloje susijęs su greitaisiais kreditais ir Seime svarstytomis Vartojimo kredito įstatymo pataisomis, kurios turėjo užkirsti kelią griežtesnėms kreditų taisyklėms.

Žiniasklaidoje taip pat skelbta, kad „MG Baltic“ galėjo daryti įtaką, Seimui svarstant nutarimą dėl kelio Vilnius – Utena rekonstrukcijos.