Buvęs šalies vadovas, sveikindamas PLB Seimą pabrėžė, kad lietuvių tauta tęsia savo istoriją, kuri pradėta rašyti daugiau nei prieš 1000 metų.

„Istoriją, kurią Vasario 16-ąją pratęsė Lietuvos Taryba, istoriją, kurią savo darbais ir pastangomis, bendravimu ir vienybe tęsėme ir tęsiame kiekvienas iš mūsų“, - kalbėjo V. Adamkus.

Pasak jo, PLB įkūrimas 1958 metais yra svarbus įvykis ne tik išeivijoje, bet ir tautos, kurios didelė dalis buvo išžudyta, išvesta į Rytus ir kitaip priversta palikti tėvynę, istorijoje.

„Pasaulio lietuvių bendruomenė saugo lietuvybę, kad ši kaip didžiausia vertybė būtų perduota ateinančioms kartoms“, - savo sveikinimo kalboje pabrėžė V. Adamkus.

Prezidentas akcentavo, kad PLB įkūrimas tai ne tik skirtingų kraštų, bet ir skirtingų lietuvių kartų bendras darbas.

„Visi buvome skirtingi, bet visi supratome - dirbome bendrą darbą ir nesiskirstėme į tuos, kurie svarbesni ir kurie mažiau svarbūs. Tik tokioje atmosferoje galėjo rastis lietuvių fondas, kurio paramą švietimui, kultūrai, lietuvybei ir šiandien su pagarba mini ne vienas tautietis“, - kalbėjo V. Adamkus.

„Man garbė būti čia su jumis, garbė prisidėti prie visų gražių žodžių, kurie valstybės dienos proga sklinda pasaulyje, visur, kur gyvena lietuviai“, - apibendrindamas savo kalbą sakė V. Adamkus.

Liepos 9-11 dienomis vyksta PLB XVI Seimas. Seime posėdžiauja PLB nariai iš 35 šalių. Pasak organizatorių, Seimas svarstys svarbius su pasaulio lietuviais susijusius klausimus ir nustatys gaires ateities tikslams.

PLB Seimas yra aukščiausias šios bendruomenės valdymo organas. Jis šaukiamas kas trejus metus.

Posėdžių metu bus renkamas naujas Pasaulio lietuvių bendruomenės pirmininkas ir valdyba, tobulinami organizacijos veiklą grindžiantys dokumentai bei priimamos ateities veiklas apibrėžiančios rezoliucijos.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (76)