Prezidentas Delfi TV laidoje ketvirtadienį teigė jaučiantis nerimą, kad Seime politikai per daug laiko praleidžia aiškindamiesi tarpusavio santykius parlamentinėse komisijose.

„Kada mūsų Seimas tris ketvirčius laiko praleidžia įvairių komisijų, tyrimų, apkaltų ieškojime, (...) (ginčijantis dėl. - ELTA) sprendimų, ar vienus siųsti į teismą, ar apkaltinti juos, o ne sprendžiant gyvybinius valstybės reikalus. Štai kur mano didžiausias nusivylimas“, - kalbėjo V. Adamkus. Kadenciją baigęs prezidentas pabrėžė, kad politikų sprendimai yra pernelyg sukoncentruoti į siaurų partijų interesų tenkinimą.

„Ir aš pats daugeliu atveju esu nusivylęs, matydamas sprendimus, kurie yra netinkami Lietuvos ir žmonių gerovei išlaikyti. Sprendimai neturėtų būti svarstomi remiantis vien siaurais politinių partijų sumetimais, bet (turėtų. - ELTA) atsižvelgti į Lietuvos žmogų, kuris su didele viltimi žiūri į ateitį ir tikisi geresnio gyvenimo“, - kalbėjo V. Adamkus.

Prezidentas užstojo esama situacija nepatenkintus mokytojus ir skeptiškai įvertino Vyriausybėje vyraujantį neigiamą požiūrį į streikuojančius pedagogus. Pasak jo, švietimo ir mokslo ministrės Jurgitos Petrauskienės pareiškimas, kad streikuojantys ir net naktį iš ministerijos nesitraukiantys mokytojai elgiasi nekonstruktyviai, neatnešė jokios naudos.

„O kokie rezultatai iš to? Nepajudėta nė žingsnio į priekį, (...) reikia ieškoti kelių ar parodyti gerų norų, užtenka spręsti tik partijų reikalus, spręskime realias problemas, kurias žmonės kelia jau viešai - protestuodami, miegodami viešosiose vietose“, - apibendrino V. Adamkus.

Galiausiai prezidentas pabrėžė, kad piliečiai turi patys įvertinti politikų darbą artėjančiuose rinkimuose.

„Žmonės turi legalią, demokratinę jėgą - rinkimus ir šią jėgą pademonstruoti pasirenkant ne tuos, įstrigusius į Seimą pareigūnus, kurie iki šiol mūsų tikslų taip ir nepateisino“, - kalbėjo prezidentas.