"Ne, vis dėlto turėtų pirmininkauti kiti žmonės", - interviu Žinių radijui ketvirtadienį sakė A.Butkevičius, paklaustas, ar minėti "darbiečiai" turėtų pirmininkauti tokiems posėdžiams.

Seimas ketvirtadienį planuoja balsuoti dėl Darbo partijos lyderio Viktoro Uspaskicho, jo pavaduotojo V.Gapšio ir Vitalijos Vonžutaitės teisinio imuniteto panaikinimo.

Panaikinti po Seimo rinkimų V.Uspaskicho, V.Gapšio ir V.Vonžutaitės įgytą imunitetą prašo Generalinė prokuratūra Vilniaus apygardos teismo prašymu. Parlamentarai teisiami dėl to, kad eidami vadovaujančias pareigas Darbo partijoje nuo 2004 iki 2006 metų Vilniuje organizavo apgaulingą partijos buhalterinės apskaitos tvarkymą.

A.Butkevičius sako, kad V.Uspaskichas galėtų Seimo narius paraginti leisti teismui užbaigti šią bylą.

"Mano noras būtų pats didžiausias, ir ar tą norą esu išsakęs ir V.Uspaskichui ne vieną kartą - būtų labai gerai, kad pats tiesiog viešai posėdžio salėje pasakytų: mielieji, tikrai čia nereikia jokių procedūrinių pažeidimų atlikti, tikrai leiskite teismui galutinai užbaigti šitą bylą. Tikrai tai būtų didžiulis politikų demokratijos ir tam tikros teisės gerbimo parodymas. Ir tikrai politikai nusiramintų ir nekeltų diskusijų posėdžių salėje", - sakė premjeras.

"Ta finansinė byla tampa politine iš dalies, ir tam tikri politiniai instrumentai pradėti naudoti šitoje byloje. Vertinant valstybiniu lygiu, gėda, kada teisinėje demokratinėje valstybėje tokios bylos tyrimas vyksta šešerius metus", - kalbėjo jis.

"Darbiečių" kalbas, kad socialdemokratai dalyvauja "sąmoksle" prieš Darbo partiją, siekiant ją suskaldyti, A.Butkevičius pavadino paranoja.

"Čia yra tam tikri paranojos simptomai. Tikrai mūsų partija tokiais dalykais neužsiima. (...) Labai atsakingai pasakau: mes neturime nei tokių ketinimų, nei norų, mes esame tvirta politinė jėga su savo vertybėmis", - sakė premjeras.