A. Butkevičius, antradienį duodamas interviu LRT radijui, sakė, kad pirmadienį vykusio susitikimo metu LLRA atstovai neatskleidė savo svarstymų trauktis iš koalicijos. „Turiu pasakyti, kad mūsų politinis tarybos posėdis tęsėsi apie tris valandas, bet diskusijos metu ponas V. Tomoševskis neišsakė tokios minties, kad jis ruošiasi trauktis iš valdančiosios daugumos“, – tvirtina A. Butkevičius.

Jis pripažįsta sulaukęs iš LLRA pastabų dėl programos vykdymo, tačiau sako, kad susitarimams įgyvendinti reikia laiko. „Pastabų buvo išsakyta, kad nėra įgyvendinami tam tikri jų pageidavimai, bet aš manau, kad tuos pageidavimus per du mėnesius, vargu, ar galima pasiekti. Čia yra ne pageidavimų koncertas, o vyriausybės programa, ji turi būti nuosekliai įgyvendinama ir vykdoma“, – teigia Vyriausybės vadovas.

Anot jo, pirmadienį vykusiame tarybos posėdyje vyravo normali aplinka, buvo juntamas supratimas, jog Vyriausybė turi įgyvendinti tam tikrus žingsnius ir juos esą reikėtų įvykdyti greičiau. Todėl LLRA atstovo pareiškimas A. Butkevičių nustebinęs. „Išėjus iš to mūsų pasitarimo ir duodant interviu žurnalistams aš buvau truputį šokiruotas jo tokio pareiškimo ir manau, kad tai daugiau atrodė kaip viešųjų ryšių akcija“, – sako A. Butkevičius.

Svarstydamas galimas pareiškimo priežastis, A. Butkevičius teigė manantis, jog tai galėjo būti būdas išreikšti tam tikrą poziciją prieš premjero vizitą į Lenkiją, mat premjeras susitikime pastebėjęs lenkų žurnalistų.

„Manau, kad man dar pavyks šiandien telefonu su juo pasikalbėti, ar tai nebuvo jo, kaip LLRA vadovo, noras išreikšti tam tikrą poziciją prieš mano vizitą į Lenkiją. Nes aš mačiau, kad ir televizija tame susitikime su mūsų politinės tarybos žmonėmis, buvo atvykus ir iš ten“, – teigia premjeras.

Jo manymu, tokių svarstymų priežastys glūdi kur kas giliau ir jis teigė jas tikrai išsiaiškinsiąs.

Tačiau, A. Butkevičiaus nuomone, tokie viduje neaptarti pareiškimai neturėtų būti daromi išėjus į viešumą.