Trečiadienį su Seimo pirmininku Vydu Gedvilu susitikęs diplomatas mano, kad Lietuvos ir Rusijos premjerų susitikime bus kalbama apie dvišalį bendradarbiavimą.

"Mes turime prisiminti mūsų tėvus ir protėvius, bet galvoti - apie vaikus ir anūkus. Mūsų pozicija tokia, kad plėtojant santykius tarp Rusijos ir Lietuvos reikia galvoti apie ateitį, rytdieną, neužmirštant, aišku, ir vakardienos", - žurnalistams sakė Rusijos ambasadorius.

Ministras pirmininkas A. Butkevičius ketvirtadienį su darbo vizitu vyks į Sankt Peterburgą, kur dalyvaus Baltijos jūros šalių vyriausybių vadovų konferencijoje, primena ELTA.

Balandžio 5-ąją, penktadienį, planuojamas dvišalis ministro pirmininko susitikimas su Rusijos premjeru Dmitrijumi Medvedevu.

Tiesa, A. Butkevičius kol kas nėra įsitikinęs, ar susitikimas su juo tikrai įvyks.

"Dar neturime patvirtintos informacijos, bet galbūt Rusijos ministras pirmininkas ruošiasi nors kiek laiko skirti kiekvienam premjerui, kuris atvyks į konferenciją. (...) Apie ką kalbėsime, kol kas negaliu pasakyti. Jeigu iš anksto nebus gauta jokios informacijos, tai paprasčiausiai bus darbinis pokalbis, pasikeitimas informacija", - trečiadienį po Vyriausybės posėdžio žurnalistams sakė A. Butkevičius.

Premjeras pažymėjo, jog, esant tinkamoms aplinkybėms, Lietuvos delegacija išreikš susirūpinimą dėl Kaliningrado atominės elektrinės statybų.

Baltijos jūros šalių vyriausybių vadovų konferencija skirta Baltijos jūros aplinkosaugai.