Ketvirtadienį A. Butkevičiaus darbotvarkė buvo itin įtempta. Jau anksti ryte jis buvo Klaipėdoje, kur dalyvavo tarptautiniame Lietuvos-Baltarusijos ekonomikos forume. Renginio dalyviai DELFI teigė, jog iš forumo Vyriausybės vadovas išvyko ne anksčiau kaip 10.40-10.50 val. O jau 13 val. A. Butkevičius buvo sukoręs visą 300 km viršijantį atstumą ir Seime pristatinėjo Vyriausybės metinę veiklos ataskaitą.

Premjero atstovė spaudai Evelina Butkutė-Lazdauskienė DELFI teigė tiksliai nepastebėjusi, kada A. Butkevičiaus ekipažas išvyko iš uostamiesčio.

„Apie 10.30 mes jau išėjome į koridorių, dvi minutes premjeras užtruko kol pakomentavo (žiniasklaidai – DELFI) ir iškart išvažiavo“, - teigė E. Butkutė-Lazdauskienė.

Iš Klaipėdos premjero atstovė išvyko atskirai nuo A. Butkevičiaus ekipažo.

„Policijos pareigūnų automobilis juos lydėjo iš Klaipėdos važiuojant. Jie kur kas greičiau išvažiavo negu mes“, - sakė pašnekovė.

Nors kelyje Klaipėda-Kaunas šiuo metu maksimalus leistinas greitis yra 130 km/val., o kelyje Kaunas-Vilnius – 110 km/val., premjero ekipažui greičio apribojimai negalioja.

„Greitis – natūralu, kai žmogus skuba. Skuba ne šiaip sau, o į Seimo posėdį“, - teigė E. Butkutė-Lazdauskienė.