"Tikrai aš netikiu, drąsiai tą ir aiškiai pasakau, kad mano nuomonė yra visiškai kitokia. Aš manau, kad čia ar nebus vėl kažkokia kuriama sąmokslo teorija", - sakė premjeras, ketvirtadienį interviu "Žinių radijui" metu žurnalisto paklaustas, ką mano apie vienam iš koalicijos partnerių metamus įtarimus dėl kokaino vartojimo.

Paklaustas, kaip elgtųsi būdamas kaltinamojo vietoje, A. Butkevičius sakė, kad kreiptųsi į teisėsaugą ir tokių kaltinimų vien tik paskaloms nepaliktų.

"Kreipčiausi į teisėsaugos institucijas, iškelčiau bylą ir pareikalaučiau labai griežtos atsakomybės. Nes čia nėra kažkokie susirinkusių berniukų ar mergaičių kolektyve kaltinimai vienas kitam, čia yra kalbama apie partijų lyderius, apie žmones, kuriuos teigiamai vertina ir rinkėjai, ir didžioji dalis visuomenės. Ir manau, kad šitas faktas turi būti labai griežtai įvertintas, bet tai visų pirma priklauso nuo tų pačių žmonių norų", - sakė Premjeras.

ELTA primena, kad V. Uspaskichas ankstų praėjusio antradienio rytą buvo atvežtas į Kauno klinikas. Jam įtartas infarktas. Tačiau diagnozė nepasitvirtino: Kauno klinikų kardiologijos klinikos vadovo Remigijaus Žaliūno teigimu, V. Uspaskichui nustatyta stabili krūtinės angina, skrandžio opa ir skrandžio išvarža.

Praėjusį ketvirtadienį V. Uspaskichas buvo paleistas iš ligoninės.