Išnagrinėjusi surinktą medžiagą, darbo grupė nustatė daug tarpinstitucinio bendradarbiavimo spragų, nagrinėjant trečiųjų šalių teisinės pagalbos prašymus. Šios spragos susijusios ne tik su bendradarbiavimo tarp atskirų institucijų trūkumu, bet ir skirtingai aiškinamais Lietuvos teisės aktais.

Darbo grupė pasiūlė, kad su Baltarusija bendradarbiaujančiose institucijose būtų paskirti atsakingi kontaktiniai asmenys, kurie keistųsi informacija apie gautus teisinės pagalbos prašymus.

Darbo grupė taip pat pasiūlė kreiptis į kompetentingas institucijas, pirmiausia – Lietuvos banką ir Valstybinę asmens duomenų apsaugos inspekciją, kad šios išaiškintų Lietuvos teisės aktų, numatančių asmens duomenų atskleidimą, taikymo tvarką ir sąlygas.

Darbo grupė nustatė, kad Užsienio reikalų ministerija teikė bendro pobūdžio informaciją apie bendradarbiavimo su Baltarusijos valdžia rizikas, tačiau ji nebuvo specifiškai sukonkretinta.

Darbo grupė pasiūlė rekomenduoti Užsienio reikalų ministerijai reguliariai susitikti su LR institucijų, atsakingų už tarptautinės teisinės pagalbos teikimą, atstovais ir juos informuoti apie Lietuvos santykių su Baltarusija aktualijas.

Darbo grupė konstatavo, kad buvo galimybė nesuteikti Baltarusijos Teisingumo ministerijos prašomų duomenų, bet dėl Lietuvos institucijų tarpusavio bendradarbiavimo stokos šia galimybe nebuvo pasinaudota.

Darbo grupėje dirbo Teisingumo, Užsienio reikalų, Vidaus reikalų ministerijų, Ministro pirmininko tarnybos, Finansinių nusikaltimų tyrimo tarnybos, Valstybės saugumo departamento pareigūnai.