„Žinoma, kai kurios nuostatos teisininkams kelia kai kurių abejonių. Kaip ir sakykim, man, kaip Lietuvos piliečiui, kelia tam tikrą nuostabą ta nuostata, kad pati lenkų kortos veikimo teritorija apima Sovietų Sąjungos okupuotų Baltijos valstybių teritoriją, nors tai yra ganėtinai sunkiai paaiškinama. Aiškaus ir įtikinamo paaiškinimo, kodėl taip buvo, aš nerandu“, - teigė A. Ažubalis.

Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų (TS-LKD) partijos tarybos posėdyje A. Ažubalio partietis, europarlamentaras Vytautas Landsbergis paragino sugrįžti prie teisinio lenko kortos įvertinimo. Jis siūlė pasiteirauti Konstitucinio Teismo, ar lenko kortą turintis asmuo gali dirbti tarnyboje, kurioje reikia prisiekti Lietuvai.

„Aš manau, kad pirmiausia į tai turėtų atsakyti teisininkai ir tik teisininkai. Tie, kurie mato tam tikrą neatitikimą vienu ar kitu atžvilgiu. Man, kaip politikui, nerimą kelia vienas dalykas, ką aš jau ir minėjau“, - savo ruožtu teigia A. Ažubalis.

„Aš manau, kad tai yra nesusipratimas, kalbu apie Baltijos valstybes, Lietuvą. Tikiuosi, Lenkija ras savyje jėgų ir supratimo ištaisyti šį teisės aktą“, - pridūrė ministras.

DELFI primena, kad, kai kurių teisininkų nuomone, lenkų kortos išdavimas buvusios Sovietų Sąjungos teritorijoje gyvenantiems lenkams nepagrįstai traktuoja Lietuvą ir kitas Baltijos valstybes buvus teisėta SSRS dalimi.