„Vienas iš priekaištų, kad į departamentą kaitumo būdu ateina žmonės, kad mes taip užsipildome tuščius etatus. Bet čia yra vertinamojo pobūdžio dalykas. Ministrui gali tas nepatikti, bet tai yra teisinis dalykas, tą įstaigos viešajame sektoriuje taiko, nes Valstybės tarnybos yra įstatyme tai numatytas būdas. Galbūt būtų geriau konkursų (būdu užpildyti etatus – ELTA), bet konkursų laukti reikia ilgai, o tarnybinio kaitumo būdu gali greičiau pasiimti žmogų su patirtimi, tai viskas yra gerai“, – LRT radijui pirmadienį sakė O. Vėbrienė.

Pasak jos, per pusę metų departamente užpildyti 66 etatai.

„Čia pakankamai daug. (...) Neseniai buvo konkursas į Kauno inspektorius, tai pretendavo apie 20 žmonių. Taip, į kitus būna neateina. Suprantama, kad alga nėra konkurencinga, didžiuosiuose miestuose yra sudėtinga su mūsų algomis konkuruoti su privačiu sektoriumi“, – sakė AAD direktorė.

„Faktas, kad norisi jį (darbo užmokestį – ELTA) padaryti didesnį, bet mes esame pančiuose, nes jeigu ir paskelbčiau konkursą su didesniu koeficientu, šiek tiek nusiviltų žmonės, kurie jau čia ilgai dirba ir turi mažesnį koeficientą. Tada jie eitų į tą konkursą ir vis tiek galiausiai gaučiau tuščią etatą. Reikia viską daryti palaipsniui, mes keliame dabar dirbantiems žmonėms darbo užmokestį ir po truputį konkursus skelbiame su didesniu koeficientu“, – pridūrė O. Vėbrienė.

Aplinkos ministras Simonas Gentvilas anksčiau teigė, kad AAD vadovybės komanda yra suformuota ne konkursų būdu, tuo metu paprastiems inspektoriams konkursai skelbiami, o jų darbo vietų neužpildyta daugiau nei 70.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (54)