Šeštadienį posėdžiavusi partijos taryba nusprendė šį klausimą teikti suvažiavimui, kuris vyktų jau išrinkus naują parlamentą, BNS sakė A. Zuokas.

Jo teigimu, dauguma tarybos narių pasisako už tai, kad partija ateityje būtų vadinama Lietuvos liberalų sąjunga. Pasak A.Zuoko teigimu, tai būtų „istorinis senasis pavadinimas, kuris buvo nuo 1990 metų“.

Lietuvos liberalų sąjunga įkurta 1990 metų lapkritį Vilniuje, 2003 metų gegužę ji susijungė su Moderniaisiais krikščionimis demokratais ir Lietuvos centro sąjunga bei pasivadino Liberalų ir centro sąjunga. Pastarosios partijos nebeliko, kai 2014 metų liepą ji susijungė su politine partija „Sąjunga TAIP“ ir tapo Lietuvos laisvės sąjunga.

Kiek vėliau šeštadienį Laisvės sąjungos taryba taip pat planuoja patvirtinti apie 30 kandidatų vienmandatėse apygardose. A.Zuokas ketina balotiruotis Karoliniškių apygardoje Vilniuje. Senamiestyje gyvenantis ir čia savo kandidatūrą anksčiau keldavęs partijos lyderis šią rinkimų apygardą pasirengęs užleisti žmonai Agnei Zuokienei.

Buvęs aplinkos ir sveikatos apsaugos ministras Algis Čaplikas dėl Seimo nario posto ketina varžytis Vilniaus Justiniškių apygardoje, buvęs vidaus reikalų ministras Regimantas Čiupaila - sostinės Lazdynų apygardoje, buvęs Kauno meras Erikas Tamašauskas - Kauno Kalniečių apygardoje.

Seimo rinkimai vyks spalio 9 dieną.