Tokiomis žiniomis su žurnalistais trečiadienį pasidalijo Vilniaus meras Artūras Zuokas.

„Teko girdėti iš Gedimino prospekto verslo atstovų, kad prašymai tam laikui uždaryti lauko kavines ir visa kita jiems skamba keistai. Ir dar, matyt, ten bus niuansų tam tikrų. (...) Aišku, kad policija turi garantuoti saugumą ir darbas lauko kavinėse tiesiog bus fiziškai neįmanomas. Aišku, verslininkai turi teisę kreiptis dėl žalos atlyginimo, nes keturias valandas negalės dirbti“, - kalbėjo A. Zuokas.

Pasak jo, tokias saugumo priemones diktuoja Gedimino prospekto specifika.

„Dauguma kavinių, kurios yra Gedimino prospekte, turi staliukus lauke. Dėl renginio saugumo reikalavimų tuo metu greičiausiai jie turės nusirinkti savo staliukus ir nevykdyti tam tikrą laikotarpį prekybos. Suprantama, kad ne visiems tai patinka, bet tikiuosi, kad visi supras. (...) Prospektas yra gana neplati gatvė. Eisena, saugumo sienelė, dalyviai, stebėtojai ir, be abejo, policijos pareigūnai, turi sutilpti į tuos 22 metrus, koks yra plotis Gedimino prospekto. Ir suprantama, kad tai sudaro tam tikrą galvos skausmą policijos pareigūnams“, - teigė meras.

Kavinės problemų nemato

Mero teigimu, antradienio teismo sprendimas, kuriuo savivaldybė įpareigota leisti gėjų ir lesbiečių eitynes Gedimino prospektu, jau įvykdytas.

„Šiandien vyko administracinės komisijos posėdis, sprendimas priimtas teigiamas ir bus leidimas išduotas pagal teismo sprendimą“, - sakė A. Zuokas.

Tuo metu DELFI kalbinti verslo atstovai pirmadienį sakė dėl eitynių didelių problemų nematą: vieni tikisi įprastinio šeštadienio, kiti mąsto apie papildomą apsaugą.