Tikėtina, kad tokio gramatinio žaidimo taikinys – buvusių A. Zuoko bendražygių, Liberalų sąjūdžio rinkėjų balsai. Tokią versiją kelia ir patys liberalai.

Tiesioginis A. Zuoko konkurentas kovoje dėl Vilniaus mero posto Remigijus Šimašius DELFI neslėpė manantis, kad sostinės mero partija perkrikštyta sąmoningai taikantis į nedėmesingus rinkėjus kitų metų savivaldos rinkimuose.

„Ką čia komentuoti. Įregistravo tai įregistravo. Ne tokiais metodais rinkimai yra laimimi. Jeigu žmonėms rūpi liberalai, jie žino, kas yra liberalai, o kas – ne“, - kalbėjo R. Šimašius.

Liberalų lyderis Eligijus Masiulis DELFI teigė manantis, kad žodis skliausteliuose jo partijos balsų artėjančiuose rinkimuose neapskaldys.

„Tokie metodai, kada bandoma suklaidinti rinkėjus pasirenkant panašius pavadinimus, jau yra praeitis. Rinkėjai prieš 10 metų galbūt dar sunkiau atskirdavo politikus ir politines jėgas bei idėjas. Viliuosi, kad rinkėjai yra kur kas labiau politiškai išprusę, ypatingai kalbant apie liberalų elektoratą. Tokie triukai tik rodo politinio naujadaro trapumą ir nepasitikėjimą savimi“, - kalbėjo E. Masiulis.

Pasak jo, Liberalai neketina veltis į žodžių karą dėl naujo A. Zuoko partijos pavadinimo. „Nematome tam jokios prasmės“, - teigė E. Masiulis.

Pirmas blynas prisvilo dėl V. Šustausko

Ankstesnis Vilniaus mero partijos pavadinimas ministerijai netiko, mat žodis žodin sutapo su ne taip ir seniai Kauno politinę padangę drebinusios Vytauto Šustausko partijos vardu. A. Zuoko partija oficialiai įregistruota nuo rugsėjo 4 dienos, BNS informavo teisingumo ministro patarėjas viešiesiems ryšiams Sergejus Tichomirovas.

Lietuvos laisvės sąjunga (liberalai) yra naujas politinis darinys, kuris susikūrė šių metų liepos 12 dieną bendrame suvažiavime susijungus neparlamentinėms partijoms - Liberalų ir centro sąjungai bei sąjungai „Taip“.

Partijos pirmininku patvirtintas sostinės meras Artūras Zuokas, vicepirmininkais - Miroslavas Monkevičius, Dalia Štraupaitė, Rasa Jaškevičienė, Regimantas Čiupaila, Aldona Šventickienė, Vidmantas Valinčius, Sigitas Šiupšinskas.

Anksčiau bandant registruoti partiją, Teisingumo ministerija pareiškė, kad naujasis pavadinimas „gali klaidinti visuomenę dėl juridinio asmens steigėjo, dalyvio, tikrųjų politinės partijos veikimo tikslų“, nes pavadinimas sutampa su 1994-2012 metais veikusia skandalingo politiko, buvusio Kauno mero Vytauto Šustausko partija Lietuvos laisvės sąjunga. Vėliau ši partija pavadinimą pakeitė į Kovotojų už Lietuvą sąjunga.

A.Zuokas BNS teigė, kad pirmą kartą teikiant Teisingumo ministerijai dokumentus dėl naujos partijos registravimo, būta netikslumų suvažiavimo protokole. Partijos pavadinimas esą buvo užrašytas neteisingas.