M. Jonušas šiuo metu yra socialinio projekto „Nebūk naivus kelyje“ koordinatorius. Jis teigė, kad su ministru susitiko, nes pritaria A. Verygos idėjoms kuo labiau blaivinti tautą, kartu ir nesėsti vairuotojams neblaiviems už vairo.

Kaip pranešė portalas TV3.lt, susitikimas įvyko ne visai sklandžiai - M. Jonušui teko laukti ministro apie pusvalandį. Vis dėlto po to A. Veryga priėmė buvusį skandalingai pagarsėjusį atlikėją į savo kabinetą.

Mindaugas Jonušas-Minedas

Po susitikimo buvo pranešta, kad M. Jonušas ir A. Veryga dirbs kartu visą Seimo kadenciją, nes neva sutapo tiek M. Jonušo vadovaujamos nevyriausybinės organizacijos "Nebūk naivus kelyje", tiek Sveikatos apsaugos ministerijos pozicijos požiūris į alkoholio vartojimą.

Tačiau po šio susitikimo socialiniame tinkle "Facebook" kilo tikra audra. Daugybė žmonių pašiepiamai atsiliepė apie šį susitikimą, tačiau pats ministras teigė, kad jis susitinka su įvairiais žmonėmis.

„Ką gi patyčių meistrai. Dar ir dar kartą parodėte, kad nemokate ir negalite priimti visų ir visokių visuomenės narių be patyčių ir pagiežos.
Turiu rimtą klausimą. Visi esame vienodi ir lygūs, nesvarbu kuo tikime, ką darome, kaip elgiamės. Esame žmonės. Vienodai lygūs. Tad kuo vieni prieš kitus esame geresni? Tuo, kad mokame rafinuočiau tyčiotis? Tikrai ne.
Dar vienas rimtas klausimas. Kada išmoksim skaityti ne tik antraštes, bet ir tekstą?

Taip, susitikau su Mindaugu, kaip susitikau ir su netradicinės orientacijos, ir translyčiais žmonėmis. Kaip, kad susitikau su netradicinės ir tradicinės medicinos atstovais, kaip susitikau su gimdymų namuose šalininkais ir priešininkais. Ir dar susitiksiu su kitais ir kitomis, kurių visuomenė nemėgsta ir nekenčia, todėl, kad man visi Lietuvos žmonės yra svarbūs ir jie turi teisę išsakyti savo nuomonę neužsitraukdami patyčių ir būdami išklausyti. Jei manote, kad su šituo susitikimu "pramušiau kažkokį dugną", tai labai klystate. Dar vieną dugną pramušė visuomenė, kurioje tiesiog nėra vietos kitokiems" - savo paskyroje rašė A. Veryga.

Iš šio susitikimo lengvai pasišaipė ir žurnalistas Andrius Tapinas, parašęs, kad A. Verygos įvaizdį neva specialiai gadina SAM viešųjų ryšių skyrius.