„Rizikos sandoriuose įžiūrėtos“, - komisijos posėdyje teigė V. Gailius.

Komisija trečiadienį nutarė nelaukti Valstybinės mokesčių inspekcijos galutinės informacijos apie finansinius sandorius, susijusius su Skardžiaus šeimos „lietuviškąja verslo dalimi“ ir su tarptautinėmis operacijomis.

Komisija, be to, nori apklausti A.Skardžiaus šeimos iš dalies valdomos Baltarusijos energetikos įmonės „Investenergostroj“ akcininką Rusijos pilietį Rustemą Nigmetzianovą. Ji taip pat nori susipažinti su Energetikos ministerijos išvadomis dėl A.Skardžiaus teiktų pataisų, susijusių su atsinaujinančia energetika.

Per ankstesnes apklausas Specialiųjų tyrimų tarnyba (STT) pripažino, kad A.Skardžiaus 2011-2017 metais teiktos pataisos galėjo sudaryti išimtines sąlygas kai kurioms verslo grupėms, pavyzdžiui, mažųjų saulės elektrinių (iki 30 kW) savininkams, ir verslininkai galėjo pasipelnyti valstybės sąskaita.

Komisijoje taip pat paaiškėjo, kad „Investenergostroj“ saulės elektrinių projektą finansavo ir Rusijos dujų koncerno „Gazprom“ bankas „Belgazprombank“.

Politiko šeimos valdoma įmonė gaminamą elektrą brangiai parduoda Baltarusijos valstybiniam koncernui „Belenergo“.

Seimas yra įpareigojęs komisiją ištirti, kokie fiziniai ar juridiniai asmenys valdo įmonę „Investenergostroj“, kuriai paskolą yra suteikusi A.Skardžiaus šeima. Aiškinamasi, ar akcijų vertė atitinka investicijos dydį, kokie šių asmenų ryšiai su A.Skardžiumi .