„Švietimo ir mokslo ministrė Audronė Pitrėnienė praėjusį penktadienį lankėsi Šilutėje, o jai pasirodė, kad yra atvykusi į Dzūkiją. Mat vos tik užsukusi į mero Vytauto Laurinaičio kabinetą pareiškė, kad Savivaldybės pastate ji – pirmą kartą, o štai Ūlos ir Merkio upėmis baidare kartu su savo vyru plaukiojusi praėjusią vasarą...

Meras V. Laurinaitis buvo mandagus, į ministrės teiginius nesigilino, arba apsimetė neišgirdęs, ką ji sakė. Vėliau atvykęs dalyvauti susitikime su švietimo ir mokslo ministre Seimo narys Artūras Skardžius iš jos lūpų išgirdo tą patį: „Plaukiojau baidare kartu su vyru čia, Merkio ir Ūlos upėmis“. A. Skardžius nusistebėjo: „Bet juk šitos upės yra Dzūkijoje!“, – rašoma minėtame laikraštyje.

Rėžė: paimkit mane ir pakarkit

„Oi Dieve, apie mane ažiotažai keliami ir vieną, ir kitą dieną. Tiesiog galvoju, kad patyčių klausimas yra svarbesnis už problemų sprendimą. Atsitinka taip. Na ir ką dabar man? Lyginsime su paimtais pinigais? Su tuo? Kur nusidėjau?“, – DELFI paprašyta pakomentuoti šią situaciją retoriškai klausė A. Pitrėnienė.

Ji pridūrė supratusi, kad yra Šilutėje, o apie kelionę su vyru papasakojusi spontaniškai.

„Paprasčiausiai, kai žmogus esi susikaupęs problemų sprendimui ir kai galvoji apie tai, kad tau šiandien reikia aplankyti, žiūrėti, kaip galima išsaugoti stovyklavietę, apie kadetų mokyklą, savivaldybių konkurenciją, sprendi tokius klausimus, ir kai ten atsisėdęs, visiškai tarp kitko, galvodamas, kad Merkys įteka į Nemuną, Nemunu plaukiau, Merkiu plaukiau, ir kažką pasakai visiškai nieko negalvodama, ir iš to išpučiamas toks burbulas – paimkit mane ir pakarkit“, – sakė ministrė.

Vadina smulkmena

Audrą sukėlusi frazė, jos teigimu, nuskambėjo pačioje susitikimo pradžioje. Ministrė aiškino nežinojusi, kad kartu buvo ir žurnalistai.

„Negalvojau. Išvis. Tik susitikom ir, na, ten maždaug: „Ar buvote?“. Žinoma, sakau, buvusi esu. Ir atidaryme profesinės mokyklos centro buvau, ir esu plaukusi laivu ne vienos ekskursijos metu, ir valgėm, ir pirkom žuvį. Tai buvo akimirka. Pasakiau, kad savivaldybės pastate tikrai nebuvau, Šilutėje tikrai esu buvusi, plaukėm su vyru ir viskas. Tai buvo vienas sakinys. Nei aš ten galvojau, nei ten... Tiesiog paėmiau ir pasakiau. Ir ką man dabar daryti? Aš manau, kad suklysti visiems tenka, o jei kažkas labai nori pasityčioti, aš leidžiu jiems tai daryti“, – aiškino A. Pitrėnienė.

Ministrės teigimu, tos pačios frazės ji tikrai nekartojo du kartus – ir merui, A. Skardžiui. Tokį teiginį ji vadino absurdu.

„Kodėl aš turėčiau apie tai kalbėti du kartus? Ar čia yra pati svarbiausia problema? Nejuokaukite“, – sakė ministrė pridurdama, kad jai tai tik smulkmena ir kalbėti derėtų apie rimtesnius dalykus.

Bet feisbuke apmaudi ministrės klaida neliko nepastebėta.