Prezidentūra ir prokurorai šios informacijos kol kas nepatvirtina.

Po NSGK posėdžio A. Paulauskas stebėjosi, kaip D. Ulbinaitė gali toliau dirbti Prezidentūroje.

„Kiek suprantu, yra pareikšti įtarimai D. Ulbinaitei. Klausimas, kaip jinai toliau dar dirba. (...) Ir kyla klausimas, kaip žmogus, kuris nutekino informaciją, dar dirba toje įstaigoje, kur yra slapta informacija“, - žurnalistams teigė NSGK vadovas.

D. Ulbinaitė DELFI teigė negalinti komentuoti ikiteisminio tyrimo eigos.

Prokuratūra teigia negalinti nei patvirtinti, nei paneigti A. Paulausko pareiškimo.

„Šiuo metu yra per anksti detalizuoti daugiau negu yra pranešta viešai iki šios akimirkos. Prokuroro manymu, bet koks detalizavimas (...) gali pakenkti visuomenės interesams ir pačiam tyrimui“, - DELFI teigė Generalinės prokuratūros Komunikacijos skyriaus vedėja Elena Martinonienė.

DELFI primena, jog tyrimas pradėtas dėl galima VSD pažymos apie Rusijos prieš Lietuvą rengiamas provokacijas nutekinimo naujienų agentūrai BNS. Prokurorai gana greitai pareiškė nustatę, kaip informacija pateko į žiniasklaidą, tačiau po šio garsaus pareiškimo tyrimas gerokai pritilo. Jo eigoje apklausti BNS darbuotojai, atliktos kratos žurnalistės namuose bei naujienų agentūros patalpose. Žurnalistų bendruomenė pasmerkė tokius tyrimą vykdančios Specialiųjų tyrimų tarnybos veiksmus.