Apie tai A. Patackas prabilo ketvirtadienį išplatintame pareiškime.

„ Turiu kai ką paaiškinti – taip, teisėtvarkos organai yra juridiškai teisūs, esu ne kartą pripažinęs raštu ir žodžiu, jog juridine prasme nusižengiau. Kaip viskas vyko iš tikrųjų, žinau aš vienas, tačiau įrodyti negaliu, ir todėl aplinkybes aiškinti nėra prasmės”, - teigia „Drąsos kelio“ frakcijos narys.

Už savo neliečiamybės panaikinimą A. Patackas ragina balsuoti visą Seimą – įskaitant ir frakcijos bendražygius, dažnai pasisakančius prieš tokius generalinio prokuroro prašymus.

Visas A. Patacko pareiškimo tekstas:

Algirdas Patackas

Dėl mano, kaip Seimo nario, neliečiamybės

Dėkoju LR Seimo pirmininkei ir kitiems, dėjusiems pastangas man padėti, tačiau prašau Seimo panaikinti mano neliečiamybę –tegul viskas įvyksta iki galo, iki “ad absurdum“. Turiu kai ką paaiškinti – taip, teisėtvarkos organai yra juridiškai teisūs, esu ne kartą pripažinęs raštu ir žodžiu, jog juridine prasme nusižengiau. Kaip viskas vyko iš tikrųjų, žinau aš vienas, tačiau įrodyti negaliu, ir todėl aplinkybes aiškinti nėra prasmės.

Suvokęs, kad mano aiškinimai apsaugai ir teisėsaugai nerūpi, tiesą sakant įsiutau ir nutariau – tebūnie, tegul viskas vyksta iki galo, pagal įstatymo raidę, juo labiau, kad apklausos procedūra užsitesė iki vidurnakčio, o fizinė savijauta artėjo prie ribos. Pagaliau gyvenimo gale gal verta patirti vieną didžiausių išbandymų – išbandymą pažeminimu. Jei atlaikysiu šitai, akistata su amžinybe nebus baisi.

Tad primygtinai prašau Seimo, tame tarpe ir Frakcijos narių bei kitų bendraminčių, balsuoti už mano neliečiamybės atėmimą. Tuo pačiu atsiprašau Seimo ir jo narių, kuriems tenka dalintis pažeminimu.

P.S.: Beje, svetimą pavardę man prirašė apsauginiai – apklausos dokumentą pasirašiau savo pavarde bei nurodžiau savo ądresą.