"Galime konstatuoti, mūsų abiejų vertinimu, kad santykiai krypsta į teigiamą pusę. Po ilgos pertraukos įvyko Ekonominės ir prekybinės darbo grupės susitikimas, šiek tiek vėliau dar įvyks Transporto darbo grupės susitikimas. Sutarėme dėl reguliaraus bendradarbiavimo, kontaktų plano dvejiem metams, jis įneš sistemingumo į mūsų santykius", - po susitiko su Rusijos užsienio reikalų ministru BNS sakė L.Linkevičius.

Jo teigimu, Lietuvos ir Rusijos santykiai "pastatyti ant bėgių". Iki šių metu pradžios dvejus metus dvišalis dialogas nevyko.

Anot ministro, per susitikimą kalbėta apie Šengeno vizų išdavimą Rusijos piliečiams.

"Kaliningrade, mano požiūriu, šio klausimo kaip ir nėra. Mūsų konsulatai išduoda beveik 100 tūkst. vizų per metus. Iš jų beveik 50 proc. - ilgalaikių. Mažiau negu dešimt metų reikia, kad visi, kas bent kiek teoriškai norėtų pajudėti į Šengeno erdvę, galėtų tai padaryti. Tai buvo gana įtikinama", - tvirtino Lietuvos diplomatijos vadovas.

Jis teigė S.Lavrovui priminęs, kad Lietuva Rusijos dujų koncernui "Gazprom" tebemoka beveik didžiausią kainą už dujas.

"Nemanome, kad esame to nusipelnę. Aiškaus atsakymo nėra, bet žinome, kad mūsų energetikai nuolat kalbasi. Konstatavome tai, kaip pozityvų procesą. Trečiojopaketo reikalavimai jau dabar nekeliami kaip problema. ES trečiojo paketo reikalavimai nėra kvestionuojami", - teigė L.Linkevičius.

Rusijos žiniasklaidoje pasirodžiusios informacijos apie Karaliaučiuje pradėtos statyti Baltijos atominės elektrinės konservavimą ministrai, pasak L.Linkevičiaus, neaptarinėjo. Tačiau pats jis šį pranešimą įvertino kaip pozityvų signalą.

"Mes visą laiką abejojome tos statybos eiga, saugumu", - BNS sakė užsienio reikalų ministras.

Jis tvirtino, kad iš susitikimų darbotvarkės nedingo ir vadinamosios istorinės temos.

"Jos yra darbotvarkėje Yra dalykų, kurie iš tikrųjų neišspręsti, jie egzistuoja ir jie niekur nedingo, bet pradėkime nuo darbų, kuriuos padarykime iki galo, tada bus lengviau kalbėti ir kitais klausimais, kurie sudėtingesni", - sakė L.Linkevičius.

L.Linkevičius į Karaliaučių atvyko dalyvauti Baltijos jūros valstybių tarybos ministrų susitikime.

Lietuvos ir Rusijos diplomatijos vadovai šiemet susitiko antrą kartą – prieš tai dvišalis susitikimas surengtas vasario mėnesį Miuncheno saugumo konferencijos paraštėse.