Tai jau antras bandymas aukcione parduoti šį objektą sostinės Gervėčių gatvėje.

Per pirmą aukcioną pradinė kaina siekė 1,94 mln. (su PVM), dabar ji sumažinta iki 1,86 mln. eurų (su PVM).

„Lietuvos energijos“ Korporatyvinės komunikacijos tarnybos direktorė Ernesta Dapkienė BNS sakė, kad kaip ir per ankstesnį aukcioną parduodamas visas kompleksas – tiek mokyklai išnuomotos, tiek kitos patalpos.

„Ten yra mūsų patalpos, mūsų nekilnojamasis turtas, ir mes esame tokį sprendimą priėmę. Tas pats buvo pardavinėjama praėjusį kartą, taip pat ir dabar darome“, – aiškino E.Dapkienė.

Jos teigimu, su Karalienės Mortos mokyklos valdytojais planuojamas patalpų pardavimas yra suderintas. Kol kas patalpų nuomos sutartis su mokykla tebegalioja.

„Kiek aš žinau, yra suderinta viskas su nuomininku, nuomininkas yra informuotas“, – teigė ji.

Iš viso komplekso plotas siekia 2,5 tūkst. kvadratinių metrų. Jį sudaro 1,8 tūkst. kvadratinių metrų ploto administracinis ir 650 kvadratinių metrų ploto gamybinis pastatai, aikštelė.

Pagal „NT Valdos“ ir Karalienės Mortos mokyklos 2013 metų balandį pasirašytą sutartį, patalpos mokyklai nuomojamos iki 2023 metų balandžio.

Preliminarioje sutartyje, kuri būtų sudaryta su būsimu patalpų pirkėju, nurodyta, kad naujasis patalpų savininkas turės įsipareigoti vykdyti dabartines nuomos sutartis. Jis taip pat turės „susilaikyti nuo bet kokių su nuomininkais sudarytose sutartyse nenumatytų veiksmų, kurie blogintų nuomininkų padėtį“.

Bendrovės „Vaikystės sodas“ komunikacijos vadovė Jolita Macelytė BNS sakė, kad mokyklos valdytojai nesvarstė klausimo, kad galėtų patys įsigyti patalpas Gervėčių g. 4.

„NT Valdos“ planavo Gervėčių gatvėje pastatyti ir A.Landsbergienės mokyklai išnuomoti papildomas patalpas, tačiau šių planų pavasarį atsisakė, kai dėl preliminarios patalpų nuomos sutarties Seimas Valstybės kontrolei nurodė atlikti auditą. Valstybės kontrolė vėliau paskelbė, kad pažeidimų dėl sutarties nenustatė. Tačiau atliktą auditą Seimo komitete komentavusi Valstybės kontrolės 6-ojo audito departamento direktorė Sigita Rojutė sakė, kad šis atvejis atskleidė sistemines valstybės turto valdymo spragas.

Aukcionas, kuriame „NT valdos“ iš viso siūlys įsigyti 35 objektus įvairiuose šalies miestuose už pradinę daugiau nei 13,5 mln. eurų (be PVM) kainą, vyks liepos 19 dieną.