Nors dabartinė valdžia skaičiuoja paskutines dienas, jau planuoja ateities darbus. Be to įvardinta ir didžiausia kadencijos nesėkmė – socdemai kelia rankas į viršų pripažindami, kad praėjusi kadencija jiems buvo itin nesėkminga.

Planuoja darbus

Nors pirmą pavasario dieną laukia savivaldos rinkimai, Kauno valdžia jau žiūri į šių metų darbus.

„Mums, prieš įsijaučiant į rinkimų kompanijas, ne mažiau svarbu vasario 12-ąją patvirtinti miesto biudžetą. Džiaugiamės, kad praėję metai baigti su pliusu – turime 4,5 mln. Lt perviršį. Tikėtina, kad ši suma dar didės. Tai rekordinis rodiklis per pastaruosius penkerius metus“, - kalbėjo Kauno meras Andrius Kupčinskas.

Planuojama, kad šiais metais Kauno miesto biudžetas sieks apie 250 mln. Eurų (862,5 mln. Lt). Praėjusiais metais miesto iždą sudarė 785 mln. Lt.

„Nesvarbu, kas bus kovo 2-ąją. Darbai turi vykti toliau. Galbūt tik tempai šiek tiek sulėtės“, - sako Kauno vicemeras Vasilijus Popovas.

„Toliau bus tęsiama dviračių takų infrastruktūros plėtra. Taip pat bus atnaujinami lauko treniruokliai. Tikimės, kad šiais metais Kaunas taps Lietuvos kultūros sostine, tęsime pasiruošimą pasaulio vaikų žaidynės. Tai praktiškai yra vaikų olimpiada. Planuojama sutvarkyti „Kelininko“ stadioną – su LFF pasirašytas susitarimas. Tikiuosi, bus plečiamos nerūkymo zonos. Žinote mano nuomonę – visas Kaunas turėtų būti nerūkymo zona“, - sako vicemeras Stanislovas Buškevičius.

Vienas svarbiausių šių metų įvykių - spalio 1-a dieną numatytas Panemunės tilto atidarymas. Tuo pačiu planuojama rekonstruoti aplinkinių gatvių sankryžas. Be to, turėtų prasidėti grandiozinė 80 mln. Lt vertės Raudondvario plento rekonstrukcija – bus iš pagrindų sutvaryta 7 km ilgio gatvė.

Taip pat akcentuojama, kad praėjusiais metais sparčiai pasistūmėjo gatvių dangos tvarkymo darbai.

„Kauniečiai pamatė šviesą tunelio gale ir ta šviesa toliau sklis. Bus rekonstruotos Baršausko, Masiulio gatvės. Darbų apimtys nemažės ir šiais metais. Neketiname „Remix“ mašinos perleisti kitiems miestams. Šiemet atlikta darbų už 16 mln. Lt. Manau, kad šiemet darbų apimtys nebus mažesnės“, - kalbėjo A. Kupčinskas.

Kauno valdžia taip pat išskiria investicijas energetikos sektoriuje. Tai leido sumažinti šildymo kainas kauniečiams.

Tikimasi, kad šiais metais pagaliau prasidės Laisvės alėjos rekonstrukcijos pirmojo etapo įgyvendinimas.

Kadencijos akcentas - „Žalgirio“ arena

Be jokios abejonės, besibaigiančios kadencijos pagrindinis akcentas – 2011 metais duris atvėrusi „Žalgirio“ arena, kurioje iki šiol apsilankė daugiau nei 2 mln. lankytojų. Taip pat galima išskirti „Girstučio“ baseino rekonstrukciją.

Taip pat 2013 metais Kaune buvo sumontuotos 52 vaizdo stebėjimo kameros. Tai leido atskleisti daugiau nei 2 tūkst. nusikaltimų.

Nesėkmė – socialdemokratai

Socialdemokratas V. Popovas pripažino, kad per praėjusios kadencijos didžiausia nesėkmė – socialdemokratų partijos narių elgesys.

Keli socdemai atsidūrė specialiųjų tarnybų akiratyje. Pats V. Popovas sučiuptas neblaivus darbe.

„Matome, kad šiemet socdemų rinkimų sąrašas rinkimuose gerokai skiriasi. Reikia pripažinti, kad šie metai socialdemokratams nebuvo patys geriausi“, - neslėpė V. Popovas.