„Jis dabar specialistų globoje ir priežiūroje. Žmogus, matyt, tikrai turi problemų ir bėdų. Priklausomybės bėdų, dėl ko galima tiktai užjausti ir apgailestauti“, - žurnalistams Seime sakė A. Kubilius.

Ekspremjeras neslepia, kad E. Vareikiui gali būti siūloma atsisakyti Seimo nario mandato.

„Kai specialistai leis, tada turėsime pasikalbėti, ar tikrai, turint tokių priklausomybės bėdų, pats tinkamiausias darbas yra dirbti Seime, kur labai darbas yra viešas“, - teigė A. Kubilius.

Paklaustas, ar E. Vareikis gali toliau eiti pareigas, politikas atsakė lakoniškai: „Čia specialistų klausimas.“

DELFI primena, jog E. Vareikis, neseniai neblaivus smurtavęs prieš žmoną, į naujas bėdas, tikėtina, dėl alkoholio pateko Vilniaus oro uoste.

Politikas pastebėtas išvykimo salėje, pranešta, jog dėl girtumo jis nebuvo įleistas į lėktuvą. Tądien E. Vareikis ketino keliauti į Romą, į Tarptautinio katalikų įstatymų leidėjų tinklo organizuojamą renginį.

Į Romą konservatorius vis dėlto išvyko. Bet čia jo nuotykiai nesibaigė – parlamentaras numatytą dieną į Vilnių negrįžo, dingo ir tapo nepasiekiamas, policija paskelbė jo paiešką.

E. Vareikis atsirado tik praėjusį ketvirtadienį – iš pradžių politikas pastebėtas Kopenhagos oro uoste, o vėliau prieglobstį jis rado Lietuvos ambasadoje.