"Aš vertinu kaip visišką nesusipratimą arba kitaip - kaip sąmoningą vos ne Konstitucijos laužymą, taip įvardinčiau", - penktadienį "Žinių radijui" sakė Tėvynės sąjungos- Lietuvos krikščionių demokratų partijos lyderis.

A. Kubilius teigė, kad būtų keista, jog kaltinamasis Darbo partijos (leiboristai) vicepirmininkas Viktoras Uspaskichas būtų visiškai patenkintas teismo darbu, tačiau Seimo nariai, ministrai demonstruodami plakatus ar dalyvaudami mitinguose ir taip darydami spaudimą teismui atsiduria ties Konstitucijos ar savo priesaikos sulaužymo riba.

"Labai aiškiai yra pasakyta ir Seimo statute: Seimo nario mandato negalima naudoti ne pagal paskirtį, t. y., ne valstybės, visuomenės, tautos bendrų interesų sprendimui. Tuo tarpu kai mandatas pradedamas naudoti, sakykime, savo partijos bylos reikalams spręsti, tai, mano įsitikinimu, yra pakankamai grubus tos konstitucinės ribos peržengimas", - svarstė opozicijos lyderis.

ELTA primena, kad Seimo Darbo partijos frakcijos nariai antradienį Prezidentės Dalios Grybauskaitės metinį pranešimą išklausė ant darbo stalų padėję plakatus, kuriuose reikalavo teisingumo.

Lietuvių ir anglų kalbomis plakatai skelbė "STOP politiniam susidorojimui", "Noriu gyventi teisinėje valstybėje", "Prieš kišeninę teisėsaugą".

Pasipiktinęs tokiu kolegų elgesiu A. Kubilius kreipėsi į Seimo Pirmininką "darbietį" Vydą Gedvilą, kad jis savo partiją kaip nors paveiktų. Tačiau parlamento vadovas didelių problemų čia neįžvelgė.