Anot socdemų lyderio, Valdemaras Tomaševskis kategoriškai neigia kokias nors savo partijos sąsajas su Maskva, o paskleistą informaciją vadina bandymu susidoroti.

Seime, Vyriausybės valandos metu, opozicijos lyderis Andrius Kubilius teiravosi apie naujienų agentūros BNS paviešintą VSD informaciją, kurioje metamas šešėlis ant LLRA.

„Kaip skelbiama BNS informacijoje, toje pažymoje rašoma ir apie valdančiosios koalicijos partiją – LLRA. Cituoju: „VSD duomenis, pernai Rusijos prezidento administracijos Tarpregioninių ir kultūrinių ryšių su užsienio šalimis valdyboje yra lankęsi LLRA bei Lietuvos rusų sąjungos atstovai“. Tai yra, jūsų vieni iš koalicijos partnerių lankėsi, prieš rinkimus, kaip suprantame, ir derino veiksmus Kremliaus administracijoje. Sakykite, ar jūs šį faktą esate aptarę su kolega V. Tomaševskiu ir kaip jūs šį faktą vertinate, kad viena iš valdančiosios koalicijos partijų derina veiksmus ne su Briuseliu, o su Kremliumi?“ - A. Butkevičiaus klausė A. Kubilius.

Premjeras pripažino VSD informaciją aptaręs su LLRA lyderiu.

„Nenorėčiau komentuoti turinio slaptos informacijos. Bet tikrai aš galiu pasakyti, kad su juo esu kalbėjęs apie tam tikrus „signalus“. Jis aiškiai pabrėžė, kad tai yra kažkokia sąmokslo teorija, kuri yra kuriama kovai prieš tam tikrus politikus. Galiu pasakyti tą, ką jis man pasakė“, - teigė A. Butkevičius.

Kai BNS paviešino VSD įspėjimus dėl Rusijos veiksmų prieš Lietuvą, V. Tomaševskis žurnalistams atsisakė komentuoti šiuos pranešimus. Jis apsiribojo lakonišku pareiškimu, esą tai yra nesąmonė.

Tuo tarpu Seimo Kriminalinės žvalgybos parlamentinės kontrolės komisijos pirmininkas Darius Petrošius A. Kubilių apkaltino valstybės paslapties atskleidimu. Konservatorių lyderio cituotą informaciją D. Petrošius tikino sužinojęs tik Seimo posėdžio išvakarėse. A. Kubilius nusistebėjo tokiais kaltinimais, ironizuodamas, esą D. Petrošius turbūt neskaitė didelį rezonansą sukėlusios BNS medžiagos.

R. Tamašunienė priminė Darbo partiją

Į A. Kubiliaus klausimą vėliau sureagavo LLRA frakcijos seniūnė Rita Tamašunienė. Ji patikslino, kad BNS informacijoje minima Lietuvos rusų sąjunga sietina ne su LLRA, o su Darbo partija.

„LLRA sąraše (rinkimuose į Seimą – DELFI) buvo Rusų aljanso kandidatų. Rusų sąjunga yra Darbo partijoje“, - A. Kubiliui replikavo R. Tamašunienė.

Darbo partijai Seime atstovauja du aktyviai Rusų sąjungoje dirbę politikai, brolis ir sesuo – Sergejus Dmitrijevas ir Larisa Dmitrijeva.