„Po spaudos konferencijos, aš tikiuosi, turėsiu visą informaciją ir tada priimsiu sprendimus, kol kas neturiu jokios informacijos“, - žurnalistams Vyriausybėje sakė A. Butkevičius, paklaustas, ar ministrė gali toliau eiti pareigas.

Jis kol kas nesiima vertinti Latvijos bei Lietuvos žemės ūkio ministrų bei Lietuvos verslininkų vakarienės su medžiokle dėl prieštaringos skirtingų pusių pateikiamos informacijos.

„Negaliu medžioklės istorijos komentuoti dėl to, kad informacija labai skiriasi tiek iš vienų informavimo priemonių, tiek iš kitų. Kada turėsiu tikrą informaciją, tada ir priimsiu sprendimus. Pavyzdžiui, Latvijos žemės ūkio ministro informacija yra visiškai kitokia“, - sakė jis.

Prieš mėnesį vykusios vakarienės ir medžioklės istoriją A.Butkevičius sako penktadienį aptaręs su Latvijos Vyriausybės vadovu Mariu Kučinskiu. Anot A. Butkevičiaus, Latvijos kolega jį informavo, kad priims sprendimus po pokalbių su žemės ūkio ministru Janiu Duklavu.

A. Butkevičius sutinka su prezidentės išsakytomis pastabomis, jog istorija kelia diplomatinę įtampą.

„Ji jau dabar yra sukelta, diplomatinė įtampa, ir aš manau, kad tas eskalavimas, kuris vyksta viešai, jis turi tam tikrą diplomatinio kurso negerovę“, - dėstė A.Butkevičius.

Jis priminė savo poziciją, jog vakarienėje dalyvavęs Valstybinės maisto ir veterinarijos tarnybos vadovas Jonas Milius, kuris taip pat įtariamas piktnaudžiavimu tarnyba ir dokumentų klastojimu, turėtų atsistatydinti pats.

A. Butkevičius praėjusią savaitę sakė reikalausiantis ministrės V. Baltraitienės aiškių atsakymų dėl liepos pabaigoje Panevėžio rajone vykusios vakarienės - medžioklės, kurioje dalyvavo ir tąkart Lietuvoje viešėjęs Latvijos žemės ūkio ministras Janis Dūklavas su delegacija.

Šioje vakarienėje dalyvavo ir J. Milius, mėsos perdirbimo įmonės „Biovela Group“ vadovas Virginijus Kantauskas, „Dojus agro“ vadovas Petras Dailidė.

Ministrės V. Baltraitienės ir Latvijos ministro J. Dūklavo pasakojimai apie šią vakarienę prieštaringi. Lietuvos ministrė aiškina, kad verslininkus į renginį pakvietė Latvijos ministras, o pastarasis tai neigia. Iki šiol neaišku, kas apmokėjo už vakarienę, nes Žemės ūkio ministerija pareiškė negavusi sąskaitų.

„Nesvarbu, ar tai rinkimai, ar kitos problemos, taip elgtis negalima. Niekas pas ją nebesilankys, jeigu ji taip daro. Po tokios betvarkės aš pasakyčiau: „Brangi drauge, atvyk į Latviją, čia nėra tokios betvarkės“, – penktadienį Latvijos TV3 Žinioms sakė Latvijos ministras J.Dūklavas.

Prezidentė Dalia Grybauskaitė V. Baltraitienės medžioklės istoriją vadina „nepateisinama“ ir teigia, jog ministrės interpretacijos „sukelia ir diplomatines įtampas su kaimynine šalimi“. Šalies vadovė taip pat pareikalavo A. Butkevičiaus imtis atsakomybės „užtikrinant skaidrų kabineto narių darbą“.