Interviu LRT televizijai premjeras teigė, kad ambasadoriui Maskvoje Renatui Norkui teko gerokai palaukti jo prašyto susitikimo su Rusijos muitinės vadovu dėl Lietuvai taikomų prekybos ribojimų.

"Kai mes jau tiesiogiai pradėjome bendrauti su tam tikromis Rusijos institucijomis ir paprašėme ambasadoriaus R.Norkaus kuo greičiau susitikti su Rusijos muitinės vadovu, žinau, kad jis susisiekė su vadovu pirmadienį, buvo pasakyta, kad priims penktadienį. Jokių priežasčių, kodėl taip vilkinama, niekas nepateikė", - sakė premjeras.

"Turiu pasakyti, kad šiuo metu jis (ambasadorius R. Norkus) yra arba ignoruojamas, arba jam nepavyksta susitarti, kad jį priimtų atsakingi pareigūnai", - pridūrė A.Butkevičius. Jo interviu paskelbtas LRT interneto svetainėje.

Paklaustas, galbūt čia ambasadoriaus kaltė, premjeras teigė, kad organizacinis darbas Rusijoje vyksta gerai, ir pats įvardijo Lietuvos ambasadorę Lenkijoje Loretą Zakarevičienę, kuriai, anot jo, taip pat yra sunku suorganizuoti susitikimus Varšuvoje.

"Mes turime keletą ambasadorių. Pavyzdžiui, Lenkijoje mūsų ambasadorė irgi yra ignoruojama tam tikrų institucijų ir jai taip pat yra labai sunku su kuo nors susitikti", - kalbėjo socialdemokratų partijos vadovas A.Butkevičius.

Pernai į valdžią atėjusi A.Butkevičiaus vadovaujama Vyriausybė savo programoje įsipareigojo "suteikti naują postūmį santykiams su Lenkija, atkuriant ir intensyvinant dialogą strateginiais klausimais".

Programoje taip pat teigiama, kad "Lietuvos ir Rusijos santykiams būtinas "perkrovimas", ir žadama "Lietuvos bendradarbiavimą su Rusija grįsti abipusį pasitikėjimą stiprinančiomis europietiškomis vertybėmis, kreipiant dėmesį ne į praeitį, o į ateitį, neapsibrėžiant išankstinėmis, sunkiai įgyvendinamomis sąlygomis, trukdančioms geriems ir abiem pusėms naudingiems kaimyniniams santykiams".