Iki suvažiavimo turėtų būti apsvarstyta, kas galėtų tapti naujuoju partijos pirmininku. Taip pat turėtų būti renkami nauji pirmininko pavaduotojai, nes, pasak premjero, jie nepateisino lūkesčių.

A. Butkevičius sakė, kad šioje kadencijoje nenorėtų eiti jokių vadovaujančių pareigų vyriausybėje.

Pasak premjero, šiuo metu jam atsistatydinti būtų netikslinga, bet partijos pirmininko rinkimuose savo kandidatūros jis greičiausiai nekels.

Tai jis pareiškė naujienų agentūros BNS pirmadienį Valdovų rūmuose Vilniuje rengiamoje politinių partijų lyderių spaudos konferencijoje.

Linkę dirbti opozicijoje

„Prisiimu atsakomybę ir sau, ir savo komandai. Nesugebėjome visuomenei parodyti ir įtikinti visuomenę, kokie yra nuveikti darbai ir kokie jie svarbūs valstybės dabarčiai“, – pirmadienį per spaudos konferenciją kalbėjo A.Butkevičius.

„Šiuo metu aš suprasdamas, kad būtų visiškai netikslinga man atsistatydinti. Turiu užtikrinti stabilumą partijoje ir Vyriausybėje iki partijos suvažiavimo“, – sakė jis.

A.Butkevičiaus teigimu, LSDP suvažiavimas turėtų įvykti kitų metų kovą.

Jo teigimu, socialdemokratai yra linkę dirbti opozicijoje, bet pabrėžė, kad jeigu susitartų dėl buvimo valdančiojoje koalicijoje, nesiruošia eiti jokių aukštų pareigų.

„Pritrūko aktyvesnio darbo Seimo narių ir jų dalyvavimo rinkiminėje kampanijoje. Per ilgai šildėmės gana aukštų ir krentančių partijos reitingų šviesoje. Manau, kad partijai labai smarkiai pakenkė dirbtinai eskaluojami skandalai, dėl kurių turėjome teisintis, o visuomenė nenorėjo tų pasiteisinimų klausytis“, – apie galimas pralaimėjimo priežastis kalbėjo A.Butkevičius.

Vyriausiosios rinkimų komisijos duomenimis, socialdemokratai rinkimuose liko treti, gavę 17 mandatų. Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjunga turės 56 mandatus, Tėvynės sąjunga – Lietuvos krikščionys demokratai – 31.

Paklaustas, ar dalyvaus prezidento rinkimuose, A.Butkevičius atsakė neigiamai.

„Nedalyvausiu. (...) Todėl, kad reikia įvertinti, kad socialdemokratų partija šituose rinkimuose yra pralaimėjusi“, – sakė premjeras.