"Aš prisiimu atsakomybę už tai, kad suteikiau jiems pilnai įgaliojimus, nes buvo sutarta, kad aš esu labai užimtas, ir pas mus jau yra tokia politinė branda, kad pirmininko jau nereikia nei reguliavimo, nei jų pačių prašymų, kad netgi štabo posėdžiuose nedalyvaučiau. Bet galiu užtikrinti, kad vėl sugrįšiu ir į gilesnį partijos valdymą, ir prisiimu atsakomybę, kad buvo pražiūrėta ir nebuvo analizuota, kaip vyksta štabo posėdžiai", - sakė A. Butkevičius.

Premjeras nemano, kad iš rinkimų štabo vadovų besitraukiantis Juozas Bernatonis turėtų trauktis ir iš partijos vicepirmininkų.

"Manau, kad kol kas ne, dėl to, kad vicepirmininkų klausimą sprendžia suvažiavimas", - teigė A. Butkevičius.

J. Bernatonio sprendimą trauktis iš rinkimų štabo vadovų socialdemokratų lyderis įvertino, kaip politinės brandos požymį.

"Kiekvieno mūsų yra tokia politiko dalia, jeigu nepavyksta (įgyvendinti to - ELTA), kas mums yra suteikta įgaliojimais, parodyti savo tikslų įgyvendinimo kelią, tai lieka toks apsisprendimas", - sakė A. Butkevičius.

Po rinkimų iš Lietuvos socialdemokratų partijos Vilniaus skyriaus pirmininko pareigų pasitraukė ir krašto apsaugos ministro pareigas einantis Juozas Olekas.

Paklaustas, ar to jau užteks, Premjeras paragino nesureikšminti rinkimų į Europos Parlamentą rezultatų.

"Nereikia daryti iš to jokios tragedijos. Čia - EP rinkimai, kažkodėl mes sureikšminame ir lyginame juos su Seimo rinkimais. Manau, kad žmonės į EP žiūri truputį kitaip, negu kai vyksta rinkimai į savivaldybes arba į Seimą. Aš vertinu, kad mes per daug sureikšminome šituos rinkimus, lyginant su žmonių mąstymu", - sakė A. Butkevičius.

Socialdemokratai rinkimuose į EP gavo 2 vietas.