„Galiu pasakyti, kad šios Vyriausybės pozicija yra - kiekvienais metais, atsižvelgiant į ekonominį augimą, turi būti pensijos didinamos, o ne artėjant rinkimams turėtų būti priimami sprendimai. Kokio dydžio, dar negaliu pasakyti, puikiai matot geopolitinę situaciją, puikiai matote, kas vyksta globaliame pasaulyje ir šiandien pasakyti, kad didinsim 10-15 (eurų - BNS) ar kita suma, tai būtų visiškai nelogiška“, - trečiadienį po Vyriausybės posėdžio žurnalistams sakė A.Butkevičius.

Anot jo, dėl konkretaus pensijų didinimo bus sprendžiama metų pabaigoje: „Mes vadovausimės savo finansine padėtimi ketvirtajame ketvirtyje, matysime, kokios yra tendencijos kitais metais ir priimsime sprendimą - ne populistinį, o paremtą ekonomine, socialine logika“.

Antradienį LRT laidoje „Dėmesio centre“ premjeras teigė, kad pensijos gali didėti nuo kitų metų sausio, o ne nuo liepos, kaip buvo planuota anksčiau.

Socialinės apsaugos ir darbo ministrė Algimanta Pabedinskienė rugpjūčio viduryje sakė, kad pensijas ketinama pasiūlyti didinti nuo kitų metų liepos vidutiniškai 6 proc. arba 16 eurų. Tam iš „Sodros“ biudžeto reiktų 75 mln. eurų, o iš valstybės - 10 mln. eurų.

Vyriausybė liepos 1 dieną 3 eurais iki 108 eurų padidino bazinę pensiją, o draudžiamosios pajamos didėjo taip pat 3 eurais iki 434 eurų.