„Aišku, pripažįstu, kad ruošiant tokį didžiulį socialinį modelį su 44 įstatymo projektais, neišvengėme klaidų. Pastaruoju metu man pavyko susitikti su profsąjungų lyderiais. Aš noriu labai aiškiai pasakyti, kad mano pažadai, kurie yra duodi profsąjungų lyderiams, taip pat kada susitikau su verslo organizacijomis, mes tikrai tas klaidas pripažinome, kurias buvome padarę. (...) Jeigu dar atsiras pasiūlymų, tai mes esame atviri ir esame pasiruošę apie tai diskutuoti. Svarbiausia, kad mes pasiųsime signalą, jog einame ta linkme, kad darbo santykius darome lanksčius“, - žurnalistams po balsavimo Seime sakė A.Butkevičius.

Seimas trečiadienį atmetė prezidentės veto dėl naujojo Darbo kodekso ir paliko birželį priimtą kodekso variantą, liberalizuojantį darbo santykius. Naujasis kodeksas kartu su visu socialinio modelio paketu įsigalios nuo kitų metų pradžios.

Anot premjero, bus taisomos nuostatos, susijusios su išeitinėmis išmokomis ir nenustatytos apimties darbo sutartimis, be to, norima įteisinti, kad derantis dėl darbo sąlygų, jos būtų aiškinamos darbuotojo naudai.