„Aš su ja (Virginija Baltraitiene - BNS) telefoniniu pokalbiu pasakiau, kad aš jūsų vietoje tikrai būčiau ieškojęs priemonių, kaip ją atleisti sekančią dieną“, - trečiadienį po Vyriausybės posėdžio žurnalistams sakė premjeras.

Jis tikino, kad tokia situacija, kai valstybės tarnautojas yra įtariamas neblaivus padaręs avariją, tačiau vis vien reikia atlikti tarnybinius patikrinimus, o ne tiesiog jį atleisti - netenkina.

„Netenkina manęs tokia situacija. Aš manau, kad valstybės tarnautojas turėtų save pirmiausiai gerbti ir po tokio įvykio jis turėtų tautos atsiprašyti už tokį elgesį ir paduoti pareiškimą ir palikti šitas pareigas. Antras dalykas, aš manau, kad vadovas, kuris yra atsakingas už institucijos darbą ir už žmonių tokį elgesį, turėtų ieškoti priemonių, kaip greičiau įtikinti ir atleisti tokį žmogų“, - teigė ministras pirmininkas.

Policija teigia, kad neblaivi D.Gineikaitė šeštadienį Kaune sukėlė avariją. Jai alkotesteriu nustatytas vidutinis girtumas - 1,66 promilės.

Antradienį ji apklausta Specialiųjų tyrimų tarnybos (STT) kaip specialioji liudytoja įtariant, kad po avarijos galėjo būti bandoma nuslėpti jos girtumą.

Antradienį sveikatos apsaugos ministrė Rimantė Šalaševičiūtė BNS patvirtino, kad po avarijos papildomas kraujo tyrimas girtumui nustatyti buvo atliktas Kauno klinikinėje ligoninėje, čia teisėsauga vėliau atliko dokumentų ir D.Gineikaitės kraujo mėginio poėmius. Anot ministrės, D.Gineikaitė kraujo mėginį tyrimui davė tik praėjus kelioms valandoms po įvykio.