„Pareigūnų, palikusių ginklą, pasiekiamą sulaikytajam, aplaidumas negali būti pateisinimas. Yra nustatytos konvojavimo taisyklės, kurių kiekvienas pareigūnas privalo laikytis. Prieš gaudamas ginklą kiekvienas pareigūnas privalo pereiti specialią programą ir griežtai vadovautis ginklo naudojimo ir saugumo taisyklėmis“, - pranešime spaudai teigia A.Butkevičius.

Kartu jis paragino ateityje skirti didesnį dėmesį pareigūnų mokymams.

„Svarbiausia, kad pavyko išvengti aukų, niekas nenukentėjo. Tačiau ateityje turi būti griežčiau kontroliuojama, kaip vyksta pareigūnų praktiniai mokymai“, – tvirtino premjeras.

Jis pažymėjo, jog tai, ar taisyklių buvo laikomasi, atsakys tarnybinis tyrimas.

„Tačiau jau šiandien galiu pasakyti, jog kiekvienas pareigūnas privalo laikytis drausmės ir išlaikyti budrumą, kad tokių klaidų ateityje būtų išvengta“, – sako A.Butkevičius.

Jis teigiamai vertina pareigūnų ir atsakingų institucijų susitelkimą vykdant ginkluoto įtariamojo paiešką tvirtindamas, kad buvo nuolat informuojamas apie vykstantį procesą, o vidaus reikalų ministras, Valstybės saugumo departamentas, anot jo, „dirbo susitelkę ir operatyviai“.

Vilniuje ketvirtadienio vakarą po beveik 5 val. trukusios paieškos operacijos sulaikytas vyras, kuris buvo pabėgęs iš policijos automobilio su automatiniu ginklu, pagrobtu iš policijos pareigūno.

Automatiniai šautuvai policijos pareigūnams išdalinti po kruvinų teroro išpuolių Paryžiuje praėjusį penktadienį. Tai jau antras incidentas per savaitę, kilęs dėl „Kalašnikov“ automatų naudojimo.

Šeštadienį policijos patrulis iš automato paleido šūvį į asocialų asmenį sostinės Pylimo gatvėje, apleistame kioske. Vilniaus policija teigia, kad šūvis paleistas netyčia.