„Neketinu atsistatydinti“, - trečiadienį BNS sakė ministras.

Seimo pirmininkė Loreta Graužinienė „Žinių radijo“ laidoje „Pozicija“ teigė, kad, sulaikius buvusius vidaus reikalų ministro Dailio Alfonso Barakausko komandos narius, ministrui derėtų atsistatydinti:

„Jis turi tikrai labai rimtai apgalvoti galimybę toliau dirbti. Gal ministras ir nieko dėtas, gal tikrai negalėjo visko žinoti, kas vyksta tokioje didelėje struktūroje, tačiau ministras turi prisiimti atsakomybę už visą savo sritį. Na, aš ministro vietoje atsistatydinčiau, be abejo. Yra vis dėlto tam tikri dalykai – atsakomybės klausimas. Aš paimsiu kitą pavyzdį – jeigu pareigūnai padarė avariją ir atsistatydino generaliniai komisarai V. Grigaravičius, V. Telyčėnas – tokie tikrai garbingi ir tikrai didžiulę patirtį turintys žmonės, daug nuveikę Lietuvai, vien dėl to, kad jų sistemoje įvyko kažkoks nesklandumas. Tai man atrodo, kad pavyzdžiai yra parodyti, politikams juo labiau“, – sakė L.Graužinienė.

Premjeras paprašė D.A.Barakauską tęsti darbą, kol vyks ikiteisminis tyrimas

Trečiadienį susitikęs su vidaus reikalų ministru „tvarkiečiu“ Dailiu Alfonsu Barakausku premjeras socialdemokratas Algirdas Butkevičius paprašė jo tęsti darbą, nes kol kas jo kaltės dėl galimų nusikalstamų veikų Vidaus reikalų ministerijoje (VRM) neįžvelgė.

„Remiantis pirmine turima informacija iš teisėsaugos institucijų apie VRM pareigūnams mestus kaltinimus, kol kas vidaus reikalų ministro kaltės šioje situacijoje neįžvelgiama, todėl Vyriausybės vadovas paprašė ministro D.A.Barakausko tęsti darbą, kol vyks ikiteisminis tyrimas. Atlikus tyrimą bus galima vertinti situaciją“, - teigiama BNS perduotame Vyriausybės komentare.

Trečiadienio rytą Vyriausybės vadovas su ministru aptarė situaciją dėl Specialiųjų tyrimų tarnybos (STT) pareigūnų vykdytų kratų ir pradėto ikiteisminio tyrimo, kuriame įtarimai turėtų būti pateikti dviem buvusiems D.A.Barakausko politinės komandos nariams.

„Ministras pirmininkas Algirdas Butkevičius įsitikinęs, jog kiekvienas Vyriausybės atstovas privalo dirbti skaidriai ir atsakingai, o kilus bet kokiems įtarimams, situaciją turi vertinti teisėsaugos ir teisėtvarkos pareigūnai“, - teigiama Vyriausybės komentare.

Generalinė prokuratūra antradienį pranešė su STT atliekantį ikiteisminį tyrimą „dėl prekybos poveikiu stambiu mastu siekiant už atlygį daryti įtaką keletui praėjusiais metais Vidaus reikalų ministerijoje vykdytų viešųjų pirkimų“. Sulaikyti penki asmenys, tarp jų - E.Raistenskis, A.Juocevičius, R.Skaisgirys, įtariamiamųjų gyvenamosiose vietose ir darbovietėse, taip pat partijos „Tvarka ir teisingumas“ būstinėse atlikta keliolika kratų.

Prokuratūra trečiadienio rytą dar nebuvo nusprendusi, ar prašys suimti penkis įtariamuosius Vidaus reikalų ministerijos pirkimų byloje.

„Šiuo metu sulaikymo terminas dar nėra pasibaigęs ir sprendimas dėl kardomųjų priemonių skyrimo nėra priimtas“, - BNS sakė Generalinės prokuratūros atstovė spaudai Elena Martinonienė.