Premjero atstovė spaudai Evelina Butkutė-Lazdauskienė BNS pirmadienį sakė, kad vizito metu suplanuoti susitikimai su Indijos ir Bangladešo vyriausybių vadovais, ministrais. Tai bus pirmas Lietuvos bei Indijos premjerų dvišalis susitikimas nuo 1995 metų, su Bangladešo premjere – pirmas istorijoje.

Premjeras kartu su kitų Europos šalių vyriausybių vadovais Mumbajuje dalyvaus Indijos ir Europos šalių ekonomikos forume „Make in India“. Anot premjero atstovės, Indiją Lietuva mato kaip vieną iš ekonomikos partnerių Azijoje, o būtent naujų rinkų paieška yra šios vyriausybės prioritetinė veiklos sritis.

„Lietuva galėtų sudominti Indiją ne tik aukštos kokybės maisto produktais, bet aukštųjų technologijų produkcija, esama infrastruktūra, geografine padėtimi, paslaugomis kino industrijai. Numatytas premjero susitikimas su Indijos kino industrijos atstovais, Kalkutos pramonės ir prekybos rūmų atstovais. Bus atidarytas garbės konsulatas Vakarų Bengalijoje, Kalkutoje. Tikimės proveržio bendradarbiavimui žemės ūkio, atsinaujinančios energetikos sprendimų eksporto, IT paslaugų, krovinių pervežimo srityse“, - teigia E.Butkutė-Lazdauskienė.

Ji atkreipia dėmesį, kad vizito metu daug dėmesio bus skirta ir kultūrai: suplanuotas Lietuvos istorijos knygos bengalų kalba pristatymas, taip pat bus pristatytas lietuvių ir sanskrito kalbų žodynėlis. Delyje ir Dakoje kartu su šių šalių vyriausybių, akademinės ir verslo visuomenės atstovais bus paminėta Lietuvos nepriklausomybės diena.

Indija yra viena iš sparčiausiai augančių didžiųjų pasaulio ekonomikų - šalies bendrasis vidaus produktas kasmet padidėja daugiau kaip 7 procentais.