Anot A. Butkevičiaus, apie suremontuotą stogą jam pranešė pati Dž. Žiugždienė.

„Aš tiek turiu tos informacijos, kad neva buvo suremontuotas sodo namo stogas ir (...) nepilnai arba nebuvo atsiskaityta“, – „Žinių radijui“ ketvirtadienį sakė Ministras Pirmininkas.

Į Specialiųjų tyrimų tarnybos (STT) akiratį dėl korupcijos yra pakliuvusi ne tik Dž. Žiugždienė, bet ir Utenos rajono meras, socialdemokratas Alvydas Katinas. Įtariama, kad iš vienos įmonės vadovo jis reikalavo kyšio Dž. Žiugždienės naudai.

Algirdas Butkevičius

Trečiadienį „Utenos melioracijos“ vadovas Liuonius Purvinis „Lietuvos ryto“ televizijai pripažino Dž. Žiugždienės namui remontą atlikęs po A. Katino prašymo. L. Purvinis taip pat teigė, kad darbams buvo pritaikyta nuolaida, tačiau paneigė, kad remontas buvo atliktas nemokamai.

Anot A. Butkevičiaus, Dž. Žiugždienė savo namą remontavo pasinaudodama asmenine pažintimi su nuo pareigų nušalintu Utenos rajono meru, o ne savo padėtimi Vyriausybės sekretoriate.

„Ponia Dž. Žiugždienė labai seniai pažįsta poną A. Katiną, ir ta vietovė, kuri minima, yra netoli Utenos. Aš manau, čia yra suveikęs tik pats žmogiškasis faktorius“, – teigė Premjeras.