„Aš manau, kad ne“, - žurnalistams Seime į klausimą, ar L.Graužinienės atsistatydinimas gali turėti įtakos koalicijai, sakė A.Butkevičius.

Jis taip pat sakė nematantis priežasčių, kodėl L.Graužinienė neturėtų likti Seimo pirmininkės poste. „Aš nemanau“, - į klausimą, ar L.Graužinienė turėtų palikti ir šias pareigas, atsakė A.Butkevičius.

„Galiu pasakyti, kad Seimo pirmininkas yra visiškai kitas asmuo, organizuoja darbą Seime, jei partija pasitiki juo ir jis gali užimti pareigas, daug lengviau dirbti atsakingose pareigose (neužimant partijos vadovo vietos), turi daugiau laiko tam“, - kalbėjo premjeras.

Jis taip pat pripažino, kad L.Graužinienės sprendimas trauktis jam buvo netikėtas. „Truputį, aišku, netikėta žinia, bet kiekvienas partijos vadovas po kiekvienų rinkimų turi apsispręsti - jei buvo blogi rezultatai, turi priimti vieną arba kitą sprendimą, bet tas sprendimas geriausiai priimamas pasitarus partijoje“, - sakė A.Butkevičius.

Šiuo metu Ukrainoje viešinti L.Graužinienė antradienį trumpame pranešime spaudai informavo, kad iš partijos vadovės pareigų traukiasi „prisiimdama asmeninę atsakomybę už savivaldos rinkimų rezultatus“.

Per vietos valdžios rinkimus už Darbo partiją Lietuvoje balsavo 10 proc. rinkėjų, juos aplenkė socialdemokratai, konservatoriai ir liberalai.

„Darbiečiai“ gavo 148 tarybos narių mandatus, tačiau neturės nė vieno atstovo Vilniaus, Kauno ir Klaipėdos savivaldybėse. Partija laimėjo tris merų postus iš 60.

L.Graužinienė Darbo partijos pirmininkė buvo nuo 2013 metų spalio mėnesio. Partiją 2003 metų spalį įsteigė verslininkas Viktoras Uspaskichas. 2013 metais jis buvo nuteistas dėl sukčiavimo. V.Uspaskichas savo kaltę neigia ir nuosprendį apskundė.