Pagal šį susitarimą, iš pareigų turėjo atsistatydinti visi viceministrai. Vyriausybei grąžinus įgaliojimus ministrai iš naujo formuos savo komandas. Taip buvo pasielgta dėl kilusio konflikto su prezidente Dalia Grybauskaite dėl „juodojo sąrašo“ – jame Specialiųjų tyrimų tarnyba įvardijo viceministrus, kurių reputacija kelia abejonių.

R. Cytacka vienintelė iš viceministrų neatsistatydino savo noru, tačiau A. Butkevičius pareiškė, kad ji vis tiek atleidžiama. Jis taip pat nurodė, kad R. Cytackos kompetencija labai žema.

„Tai traktuojama, kad buvo nesilaikyta koalicijos Politinės nutarimo. Tai nereiškia, kad ji neatsistatydino ir toliau liks tose pareigose. Pirmiausia, jos kompetencija yra žema ir ji nepateisino lūkesčių kaip energetikos viceministrė“, - šeštadienį Seime sakė A. Butkevičius, kuris paprastai pasižymi gana aukštu politiniu korektiškumu.

DELFI primena, jog penktadienį A. Cytacka neatsistatydino iš viceministrų pareigų. Energetikos ministras Jaroslavas Neverovičius pasirašė įsakymą, kuriuo iš darbo atleidžiami tik du Energetikos ministerijos viceministrai jiems prašant.

Premjeras A. Butkevičius R. Cytackos elgesį kritikavo jau ne kartą. Savo priekaištus jis išsakė ir energetikos ministrui J. Neverovičiui. Daug kritikos sulaukė R. Cytackos teiginiai, kuriais ji prezidentę išvadino melage. Taip pat viceministrė kritikuota buvo už tai, kad ant savo namo Šalčininkų rajone nekėlė valstybinės vėliavos per dvi iš eilės Lietuvos šventes, tačiau iškėlė Lenkijos vėliavą per kaimyninės šalies valstybinę šventę.