Jis ne vienintelis, patyręs „Facebook“ paskyros užblokavimą – tarp jų buvo ir politikų – Rasos Juknevičienės, Tado Langaičio, Remigijaus Šimašiaus ir Arvydo Anušausko profilis.

Seimo Nacionalinio saugumo ir gynybos komiteto narys A. Anušauskas „Žinių radijui“ sakė, kad „Facebookas“ yra pakliuvęs į spąstus.

„Kadangi dauguma sistemų automatizuotos, tai jos suveikia automatiškai, ir tai yra spraga, kuria pasinaudojo tie žmonės, kurie tuos automatizuotus, robotizuotus skundus masiškai verčia į „Facebooką“ ir sistema reaguoja taip, kaip yra numatyta – uždaro „Facebooką“ dirbtiniais, išgalvotais pretekstais“,- laidoje „Žvilgsnis“ sakė A. Anušauskas.

Politikas turėjo atsarginį šio socialinio tinklapio profilį, per kurį nesunkiai atkūrė užblokuotojo profilio saugumo nustatymus. A. Anušauskas sakė manantis, kad jo ir kitų kolegų profilio „Facebooke“ išjungimas yra ataka.

„Išjungti profiliai vieni iš aktyviausiai veikiančių socialinėje erdvėje. Matyt tuo ir buvo pasinaudota“, - sakė jis.

Nors ne viskas Lietuvos valioje, bet turėdami tokį įstatymą (Kibernetinio saugumo – red.) ir turėdami Nacionalinį kibernetinio saugumo centrą, galėsime reaguoti į tokius kibernetinius incidentus, gal ir „Facebooko“ administratoriams siūlyti, kaip užlopyti tas spragas.