„Aš manau, kad bauda yra minimali, ji protinga ir proporcinga, tiesiog į ateitį bus pasakyta, kad tokių dalykų negali būti“, - „Žinių radijui“ teigė R. Žemaitaitis.

Vien baudos skyrimas yra didelis sprendimas ir didelis laimėjimas, Eltai vėliau komentavo R. Žemaitaitis.

Politikas aiškino, kad Lietuvos politinių partijų finansavimo ir kontrolės įstatymas yra labai griežtas, tad labai nesistebėjo, kad buvo padarytas politinių kampanijų finansavimo įstatymo pažeidimas.

Dėl galimų pažeidimų finansuojant 2016 metų Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos (LVŽS) rinkimų kampaniją į Vyriausiąją rinkimų komisiją (VRK) pavasarį ketino kreiptis pati Tvarkos ir teisingumo frakcija, o R. Žemaitaitis užsiminė apie pažeidimų nustatymo atveju galimybę nutraukti LVŽS skiriamas valstybės dotacijas.

VRK balandį konstatavo, kad LVŽS, nenurodžiusi išlaidų specialiojoje politinės kampanijos sąskaitoje, padarė nešiurkštų pažeidimą.

VRK išvadoje teigta, kad LVŽS premjerui Sauliui Skverneliui ir kitiems įdarbintiems komandos nariams sumokėjusi apie 65 tūkst. eurų, to neįtraukė į politinės kampanijos išlaidas. Pasak VRK, šios išlaidos turėjo būti specialiojoje rinkimų sąskaitoje.