Iš per praėjusią parą gautų 1169 teigiamų testų rezultatų 534 į sistemą pateko vėlai vakare ir naktį. NVSC darbo valandomis buvo gauti 635 teigiami testų rezultatai, iš kurių 570 epidemiologinė diagnostika atlikta, likusių atliekama šiandien.

Atvejų, kai asmenų užsikrėtimo aplinkybės nėra aiškios, t. y epidemiologinių tyrimų metu nustatyta, jog asmenys išvykę į užsienį nebuvo, su žmonėmis, kuriems patvirtinta COVID-19, nebendravo, užregistruota 174.

Praėjusią parą atvejų užfiksuota protrūkiuose

Praėjusią parą užregistruoti infekcijos atvejai, susiję su protrūkiais Gargždų ligoninėje, Klaipėdos Respublikinės ligoninės Slaugos ir palaikomo gydymo skyriuje, Skuodo pirminės sveikatos priežiūros centre.

Taip pat toliau registruojami atvejai, epidemiologų vertinimu, susiję su protrūkiais Regioninėje Telšių ligoninėje, Plungės, Mažeikių ligoninėse.

Be to, praėjusią parą užregistruoti atvejai, kurie siejami su protrūkiais Marijampolės pataisos namuose, Marijampolės pataisos namų Kybartų sektoriuje.

Praėjusią parą naujas protrūkis užregistruotas Šakių ligoninės Vidaus ligų skyriuje. Vakar patvirtinta 10 koronavirusinės infekcijos atvejų – susirgo 9 pacientai ir 1 darbuotojas.

Naujas protrūkis užregistruotas Raseinių rajone įsikūrusioje Ariogalos pirminės sveikatos priežiūros centro Slaugos ir palaikomojo gydymo ligoninėje, kur iš viso koronavirusas patvirtintas 29 asmenimis – 22 pacientams ir 7 darbuotojams. Dar 6 atvejai siejami su protrūkiu Ariogalos pirminės sveikatos priežiūros centre.

Naujas protrūkis užregistruotas Skuodo rajone įsikūrusiuose Barstyčių vaikų globos namuose. Vakar patvirtini 6 infekcijos atvejai – susirgo 4 vaikai ir 2 darbuotojai.

Atvejų, susijusių su protrūkiais šeimose, praėjusią parą visoje Lietuvoje užregistruota 148.

Lietuvoje – dar 17 mirties nuo koronaviruso atvejų

NVSC praneša, kad iš gydymo įstaigų praėjusią parą gauta informacija apie 17 mirties nuo koronaviruso atvejų, asmenys turėjo kitų ligų. Šiuo metu infekcija yra pasiglemžusi 409 gyvybes.

5 mirties atvejai užregistruoti Kauno apskrityje. Asmenys priklausė 70–79, 80–89 ir 90–99-erių metų amžiaus grupėms.

4 mirties atvejai užregistruoti Klaipėdos apskrityje. Asmenys priklausė 70–79-erių metų amžiaus grupei.

2 mirties atvejai užregistruoti Šiaulių apskrityje. Asmenys priklausė 80–89-erių metų amžiaus grupei.

2 mirties atvejai užregistruoti Alytaus apskrityje. Asmenys priklausė 70–79 ir 80–89-erių metų amžiaus grupėms.

Vilniaus apskrityje praėjusią parą užregistruotas 1 mirties atvejis. Asmuo priklausė 80–89-erių metų amžiaus grupei.

Taip pat praėjusią parą 1 mirties atvejis užregistruotas Utenos apskrityje. Asmuo priklausė 60–69-erių metų amžiaus grupei.

Tauragės apskrityje praėjusią parą užregistruotas 1 mirties atvejis. Asmuo priklausė 90–99-erių metų amžiaus grupei.

Praėjusią parą 1 mirties atvejis užregistruotas Telšių apskrityje. Asmuo priklausė 40–49-erių metų amžiaus grupei.

Be to, vakarykštę parą užregistruoti 9 mirties atvejai (3 – Klaipėdos, po 2 – Kauno ir Panevėžio, po 1 – Tauragės ir Telšių apskrityse), kai užsikrėtusieji koronavirusu mirė dėl kitų priežasčių.

Savo ruožtu, visuomenės sveikatos specialistai ragina žmones laikytis visų koronaviruso infekcijos plitimo prevencijos priemonių – rankų higienos, kosėjimo, čiaudėjimo etiketo, dėvėti asmens apaugos priemones, paisyti fizinės distancijos ir kita.

Nacionalinio visuomenės sveikatos centro (NVSC) lapkričio 24 d., 7.00 val., duomenimis:
• Patvirtintų ligos atvejų skaičius – 49 393.
• Sergančių žmonių skaičius – 37 222.
• Per vakar dieną patvirtintų naujų COVID-19 susirgusių žmonių skaičius – 1 169.
• Mirusių nuo koronaviruso žmonių skaičius – 409.
• Užsikrėtusieji koronavirusu, mirę dėl kitų priežasčių, – 167.
• Pasveikusių žmonių skaičius – 11 595.

Nuo birželio 1 d. įvežtinių atvejų – 524.

Labiausiai koronaviruso paveiktų valstybių sąrašas skelbiamas ČIA.

KARANTINAS VISOJE LIETUVOJE! Vyriausybės nutarimu, visoje Lietuvoje nuo lapkričio 7 d., 00.00 val., iki lapkričio 29 d., 24.00 val., paskelbtas karantinas.