Seniūnė – „tvarkietė“

R. Aleksiejienė 2011 metais su „Tvarkos ir teisingumo“ partija kandidatavo į savivaldybės tarybą. Ariogalos seniūne ji tapo 2011 metais.

Anksčiau seniūnė yra dirbusi Raseinių kultūros centro Didžiulių filialo vadove. Taip pat nurodoma, kad ji buvo Didžiulių kaimo bendruomenės pirmininkė, humoro grupės „Boružėlės“ vadovė, Didžiulių kaimo kapelos vadovė.

Jos kaip kandidatės į savivaldybių tarybas anketoje nurodoma, kad seniūnės pomėgiai yra muzika, teatras ir humoras. Taip pat jos anketoje įrašyta: „Šeima – didžiausias mano turtas, vadovaujuosi teiginiu – gerbk kitus, kad pats būtum gerbiamas.“

2011 metais nurodoma, kad R. Aleksiejienės šeimos turtas, atmetus paskolas, siekia 558 tūkstančius litų arba 161 607 eurus.

Ne pirmą kartą užfiksuota neblaivi?

DELFI jau rašė apie tai, kad policija užfiksavo, jog rugpjūčio 19 d. seniūnė darbe buvo neblaivi, jai buvo nustatytas 1,35 promilės girtumas.

Tai ne pirmas atvejis, kai R. Aleksiejienė yra užfiksuojama neblaivi, atliekanti darbo pareigas. Vietinė Raseinių televizija ją galimai neblaivią užfiksavo ir anksčiau, renginyje „Su Lietuva širdy“, kurio metu aplinkoje nelabai besiorientuojančią seniūnę iš šventės savivaldybės tarnybiniu automobiliu tiesiog išvežė.

Anksčiau seniūnė televizijai pasakojo, kad 1,35 promilės girtumą ji sugebėjo užsidirbti per mažiau nei 10 minučių. Jos teigimu, 15.24 val. policija tikrino seniūnę, o ji darbą baigė 15.15 val: „Išgėriau taurę viskio, baigėsi darbas, aš sėdau prie stalo ir išgėriau, todėl tiek daug ir įpūčiau.“

Po policijos užfiksuoto įvykio buvo pradėtas tarnybinis patikrinimas, jis vyksta jau kelis mėnesius, nes vos jam prasidėjus seniūnė susirgo ir jos nedarbingumas tęsėsi labai ilgai. Kaip tik per tuos mėnesius įvyko rokiruotės Raseinių savivaldybės administracijoje ir administracijos direktoriumi tapo R. Aleksiejienės bendrapartietis, „Tvarkos ir teisingumo“ partijos narys Algimantas Mielinis.

Nors iš pradžių atrodė, kad seniūnei poste išsilaikyti nėra jokių šansų, naujasis administracijos direktorius teigė, kad su sprendimu nereikia skubėti, nes vėliau teismas gali priimti savivaldybei nepalankų sprendimą.

Nedarbingumas truko ilgiau nei mėnesį

R. Aleksiejienės nedarbingumas truko daugiau nei mėnesį, dėl to tarnybinė nuobauda negalėjo būti paskirta.

Anksčiau seniūnė LNK laidos „KK2“ eteryje kalbėjo, kad išgerti kartais reikia dėl lietuviškų tradicijų.

„Seimo nariai ir darbo metu geria, šitą žinau. Aš sutikau pūsti į alkotesterį, bet tai buvo po darbo valandų ir įpūčiau. Aš neturiu noro kelti taurelę, bet kartais yra reikalas. Lietuviškas reikalas, kaip ir visi lietuviai, mes sėdim prie stalo, bendraujam, geriam kavą, prie kavos kartais ir brendžio, ir vyno. Tai yra lietuviškos tradicijos, papročiai“, - televizijos laidoje „KK2“ kalbėjo R. Aleksiejienė.

Administracijos direktorius: nenoriu pralaimėti teismo

Naujasis Raseinių savivaldybės administracijos direktorius A. Mielinis DELFI teigė, kad seniūnės negina dėl to, kad yra jos bendrapartietis. Jis teigė, kad bijo nepalankaus teismo sprendimo.

„Niekas dar nebuvo skirta, ji šįmet jau turi papeikimą, jeigu būtų skirtas papeikimas, tai mažiausiai griežtas“, - kalbėjo A. Mielinis.

Jis teigė, kad nenori pralaimėti bylos teisme: „O kodėl mes turime skubėti? Mes turime per pusę metų priimti sprendimą nuo pažeidimo padarymo. Šiuo metu mes su teisininkais aiškinamės situaciją, nes ten komisijoj padaryta netikslumų. Šiandien teisininkų nuomonė yra, kad mes ją atleidę, bylą pralaimėtume. Mes norime iš kelių šaltinių pasitikslinti, kokia situacija būtų, jeigu būtų. Mums skambino ir jos advokatė ir prašė medžiagos. Aš kaip direktorius negaliu greitai priimti sprendimo, nes jeigu mes pralaimėtumėm bylą, turėtumėm po to sumokėti. Girtumas užfiksuotas darbo vietoje, bet pasibaigus darbo valandomis.“

Administracijos direktorius kalbėjo, kad politinis spaudimas dabar yra labai didelis ir kažkam reikalinga seniūnės darbo vieta. Paklaustas, ar palankus sprendimas nebus priimtas kaip tik dėl politinių priežasčių, nes jis yra seniūnės bendrapartietis, A. Mielinis tai paneigė: „Tai kas, kad yra? Mes tikrai tokių dalykų netoleruojame ir jeigu atvirai, jei ne teismo sprendimas, mes mielai tą dalyką padarytumėm (kalba apie atleidimą - DELFI), kad mums neneštų gėdos ir t.t.“