R. Čokovas priklauso partijai „Tvarka ir teisingumas“, o Šiaulių apskrities ligoninėje dirbantis I. Strupeikis yra Tėvynės sąjungos narys. Jis Šiaulių savivaldybėje vadovauja savivaldybės tarybos etikos komisijai.

Pašalino iš partijos

Partijos „Tvarka ir teisingumas" prezidiumo sprendimu, R.Čokovas pašalintas iš partijos.

„Sprendimas dėl R. Čokovo buvimo partijoje brendo jau seniai. Dėl savo veiklos, kuri kėlė labai daug klausimų partiečiams, tarybos narys neseniai buvo atleistas iš partijos skyriaus pirmininko pareigų, neteko frakcijos vadovo Šiaulių miesto savivaldybėje pareigų. Tolesnis R. Čokovo buvimas partijoje jau buvo tik laiko klausimas. Pareigūnų veiksmai šiame procese padėjo tašką, po kurio mes atsiribojame nuo buvusio partiečio", - sakė partijos Tvarka ir teisingumas pirmininko pirmasis pavaduotojas Valentinas Mazuronis.

Tėvynės sąjungos - Lietuvos krikščionių demokratų Šiaulių m. skyriaus taryba priėmė sprendimą - pašalinti I. Strupeikį iš TS – LKD partijos narių, taip pat įpareigoti TS frakciją miesto taryboje atšaukti Igorio Strupeikio atstovavimą Šiaulių m. savivaldybės komitetuose, komisijose ir darbo grupėse, siūlyti I. Strupeikiui atsisakyti Šiaulių m. savivaldybės tarybos nario mandato.

Sulaikė darbovietėse

Politikus STT agentai sulaikė pirmadienį apie 17 val. savo darbovietėse. Šiaulių miesto taryba šiuo metu atostogauja, todėl vietos politikams žinia apie konservatoriaus ir „tvarkiečio“ sulaikymus buvo gana netikėta.

Partijos "Tvarka ir teisingumas" Šiaulių Saulės skyriaus pirmininkė Daiva Matonienė patvirtino, kad Romanas Čokovas sulaikytas vakar vakare.

Šiaulių konservatoriams vadovaujantis Jonas Novogreckis teigė, jog apie savo partijos bičiulio sulaikymą nieko negirdėjęs.

Antradienį STT tyrėjai R. Čokovui ir I. Strupeikiui ketina pareikšti įtarimus dėl reikalavimo duoti didelės vertės kyšį. Ar prokurorai kreipsis į teismą dėl tarybos narių suėmimo, turėtų paaiškėti trečiadienį.

Ikiteisminį tyrimą kontroliuoja ir jam vadovauja Šiaulių apygardos prokuratūros Organizuotų nusikaltimų ir korupcijos tyrimo skyriaus prokurorai.