Visus apygardos teismo teisėjus nušalinti prašė atsakovu patraukta valstybinė įmonė „Kauno aerouostas“. Kitas atsakovas – statybų bendrovė „YIT Kausta“ buvo pateikęs prašymą nušalinti tik bylą nagrinėjantį teisėją Raimondą Buzelį.

Laikinai einantis Kauno apygardos teismo pirmininko pareigas Algimantas Smolskas šiuos prašymus patenkino ir bylą perdavė Lietuvos apeliaciniam teismui.

Penktadienį Civilinių bylų skyriaus pirmininkas Artūras Driukas nusprendė, kad visi Kauno teisėjai negali nagrinėti Temidės rūmus statančios bendrovės ieškinio ir bylą perdavė Vilniaus apygardos teismui.

Teismas pažymėjo: jeigu byla būtų nagrinėjama Kauno apygardos teisme, atsakovams esą gali kilti „pagrįstų abejonių dėl Kauno apygardos teismo teisėjų nešališkumo ir objektyvumo“.

Bendrovė „Vėtrūna“ ieškinį Kauno aerouostui ir ,,YIT Kausta“ pateikė pralaimėjusi statybų darbų konkursą. Savo skunde bendrovė teismo prašė įpareigoti Kauno aerouostą iš naujo nustatyti preliminarią pasiūlymų eilę bei pasirašytą rangos sutartį pripažinti negaliojančia.

Konkursą pralaimėjusi „Vėtrūna“ šiuo metu vykdo Generalinės prokuratūros, Registrų centro ir kitų pastatų statybos darbus.

Anksčiau spauda skelbė, kad Telšių statybų bendrovė „Vėtrūna“ esą yra netiesiogiai siejama su buvusiu premjeru Algirdu Brazausku. Esą vienoje antrinių jos įmonių dirba A.Brazausko anūkės vyras.