Ukmergėje šiuo metu esantis Nacionalinės teismų administracijos (NTA) atstovas Kęstutis Puišys sako, kad kompiuterių, spausdintuvų ir kitos informacinės technikos galimos taršos gyvsidabrio garais laboratorinius tyrimus nuspręsta atlikti, siekiant įsitikinti, ar teismo informacinė technika yra  prisisotinusi (absorbavusi) gyvsidabrio.
 
„Nacionalinė visuomenės sveikatos priežiūros laboratorija atliko gyvsidabrio išsiskyrimo (emisijos) iš informacinės technikos, supakuotos į 56-iais numeriais pažymėtus maišus, tyrimus ir nustatė, kad gyvsidabrio emisijos iš minėtos technikos buvo mažesnės už tyrimo metodo nustatymo ribą (0,0001 mg/m3)”, – NTA pranešime cituojamas K. Puišys.
 
Pasak jo, gyvsidabrio emisijos iš aplinkos daiktų Lietuvos Respublikos teisės aktais nereglamentuotos. Kadangi gyvsidabrio emisijos iš tirtos informacinės technikos buvo mažesnės už tyrimo metodo nustatymo ribą (0,0001 mg/m3), darytina išvada, kad tirta informacinė technika laikytina kaip neprisisotinusi gyvsidabrio ir gali būti naudojama.
 
Taigi šią savaitę kompiuteriai jau bus pervežti dirbti į laikinąsias teismo patalpas Ukmergės rajono policijos komisariate (Vytauto g. 109, Ukmergė). Tokiems patiems tyrimams šią savaitę ruošiami ir teismo baldai.
 
Kiek anksčiau Teisėjų taryba jau yra pritarusi siūlymui gyvsidabriu užteršto Ukmergės rajono apylinkės teismo teisėjams ir darbuotojams išmokėti vienodo – 1,5 minimalios mėnesinės algos – dydžio materialines pašalpas. Visa iš valstybės rezervo lėšų šioms pašalpoms skiriama suma – 50 tūkst. Lt.
 
Nuo 2012 m. gruodžio vidurio iki 2013 m. kovo Ukmergės rajono apylinkės teismo patalpose rasti trys kilogramai gyvsidabrio.