„Nenoriu šios situacijos komentuoti“, – R. Prašmuntas, kuriam už nepareigingumą buvo iškelta drausmės byla, nepanoro aiškinti savo darbo metodų.

Trakų teisėjo darbą etikos sargų paprašė įvertinti Vilniaus apygardos teismo pirmininkas. Jo pateiktoje pastarųjų metų R. Prašmunto išnagrinėtų bylų patikrinimo medžiagoje buvo nurodyti teisėjo darbo organizavimo trūkumai – teisėjo surašyti teismo procesiniai dokumentai neatitiko įstatymų reikalavimų, o priimti procesiniai sprendimai buvo taisomi teisės aktų nenustatyta tvarka.

Nustatyta, kad vienu atveju, teisėjas, pakeisdamas savo anksčiau priimtą sprendimą padidino baudos dydį pažeidėjui, o nagrinėdamas kitą bylą – vietoj iš pradžių paskirtos nuobaudos paskyrė dar vieną nuobaudą.

Nacionalinė teismų administracijos atstovė Živilė Navickaitė-Babkin DELFI informavo, kad patikrinimo metu taip pat nustatyta, jog nagrinėdamas bylas teisėjas R. Prašmuntas nesilaikė įstatyme įtvirtintų terminų.

Su pateiktais duomenimis susipažinusi TEDK nusprendė, kad R. Prašmuntas pažeidė vieną iš pagrindinių teisėjų elgesio principų – pareigingumą – savo pareigas atlikti nepriekaištingai, laiku, profesionaliai ir dalykiškai.

Teisėjui iškeltą drausmės bylą nagrinės Teisėjų garbės teismas.