Siekdami, kad kaip ir kitose paslaugų srityse gyventojai ir įmonės teismų viešosiomis  paslaugomis galėtų naudotis patogiai, teismai sukūrė specialų Lietuvos teismų elektroninių paslaugų portalą (LTEPP), kuriame kiekvienas žmogus, taupydamas savo laiką ir išlaidas, galės patogiai pasiekti teismą tiesiog iš savo namų ar darbovietės. Portalas pradės veikti liepos 1 d. 
 
Prisijungusi per elektroninius valdžios vartus ar teismo suteiktu kodu proceso šalis galės elektroniniu būdu formuoti ir teismui pateikti tam tikrus procesinius dokumentus, sumokėti žyminį mokestį, peržiūrėti teismo siųstus dokumentus, gauti informacinius pranešimus sistemoje ir žinutes elektroninio ryšio priemonėmis apie teismo proceso įvykius, peržiūrėti bylos medžiagą, perklausyti teismo posėdžio garso įrašą nuotoliniu būdu.
 
Daugiau nei metus laiko kurtu portalu siekta palengvinti proceso šalių komunikavimą teismo proceso metu, sudaryti galimybę daugelį veiksmų, kuriuos žmogus atlieka atvykęs į teismą, atlikti nuotoliniu būdu. Startuosiantis LTEPP padės taupyti asmenų, dalyvaujančių bylos nagrinėjime, laiką ir sąnaudas, pranešė Nacionalinė teismų administracija.
 
Darbo su portalu mokymuose iki šiol dalyvavo per 500 skirtingų institucijų atstovų. Pirmosiomis liepos mėnesio dienomis Vilniuje, Kaune, Šiauliuose, Panevėžyje ir Klaipėdoje vyks pristatomieji portalo renginiai, kuriuose dalyvauti bus kviečiami visi suinteresuoti juridiniai ir fiziniai asmenys.