Jaunieji teisininkai gvildeno finansinių priemonių rinkos teisės problemas, o teisėjų kolegija sudaryta iš advokatų kontoros "LAWIN Lideika, Petrauskas, Valiūnas ir partneriai" partnerio, advokato G. Stasevičiaus, advokatų kontoros Tark, Grunte, Sutkienė partnerio, advokato V. Drizgos, Vilniaus miesto 3 apylinkės teismo teisėjos R. Kurakienės bei Vytauto Didžiojo universiteto dėstytojo, teisininko T. Veršinsko, vertino teisinį pagrindimą bei argumentaciją, kalbos kultūrą, etikos laikymąsi, retorikos įgūdžius ir originalumą, pranešė Vilniaus miesto 3 apylinkės teismo atstovė Rūta Trimailovienė.

Iki finalo vedė ilgas ir nelengvas kelias. Pirmiausia, užsiregistravusios komandos turėjo pagal pateiktą bylos fabulą parašyti ieškinį ar atsiliepimą į ieškinį. Pusfinalio etape inscenizuojamo teisminio proceso metu dalyviai demonstravo ne tik teorines žinias, bet ir retorinius sugebėjimus. Geriausiai pasirodžiusios 6 komandos dėl nugalėtojo vardo varžėsi Vilniaus miesto 3 apylinkės teisme vykusiame nacionaliniame teisminio proceso inscenizacijos „STart 2011” finale.

Gerai pasiruošusios, kruopščiai išnagrinėjusios temos subtilybes komandos demonstravo puikius oratorinius sugebėjimus bei greitą reagavimą ir originalius atsakymus į teisėjų užduodamus netikėtus klausimus.

Keturių teisėjų kolegijai buvo nelengva nuspręsti, kam skirti prizines vietas. Teisėjų kolegijos sprendimu konkurso nugalėtojais tapo B. Poderis ir A. Banys, laimėję pagrindinį prizą – stažuotę Europarlamente pas europarlamentarą Z. Balčytį, daugybę kitų renginio rėmėjų įsteigtų prizų. Antrosios vietos laimėtojos - G. Grigalauskaitė ir I. Grabauskaitė, trečiosios – S. Vilcinytė ir E. Klimavičiūtė.

B. Poderiui atiteko ir Vilniaus miesto 3 apylinkės teismo pirmininko įsteigtas apdovanojimas – autorinė knyga „Lizdų ardytojas“ už geriausią teisinę argumentaciją.

Studentai išgirdo ne tik pagyras, bet ir profesionalių teisėjų kolegijos patarimų, Kuriais galės pasinaudoti ateityje siekdami teisininko karjeros aukštumų.