"Šiandien byla buvo sustabdyta, nes Panevėžio miesto apylinkės teisme yra nagrinėjama baudžiamoji byla, ir kol ta byla nebus išnagrinėta, pas mus byla yra sustabdyta", - BNS sakė teismo atstovė Neringa Lukoševičienė.

Panevėžio miesto apylinkės teisme nagrinėjama byla, kurioje buvęs Kauno Panemunės policijos komisariato viršininkas Egidijus Kuckailis ir tyrėja Rasa Kairienė kaltinami tarnybinių pareigų neatlikimu. Žiniasklaida buvo pranešusi, kad šie pareigūnai 2008 metų gruodį Drąsiui Kedžiui, jo paties prašymu, išdavė pažymą, kurioje esą teigiama, kad vyro mažametė dukra buvo prievartaujama buvusios sugyventinės Laimutės Stankūnaitės tėvų namuose.

Pasak LVAT atstovės, G.Ročienės advokatas tvirtino, kad minėti asmenys vykdė veiksmus, apie kuriuos G.Ročienė kaip prokurorė neturėjo žinių.

LVAT nagrinėja moters skundą dėl pernai birželį priimtos Vilniaus apygardos administracinio teismo (VAAT) nutarties, kuria konstatuota, kad dėl netinkamo darbo tiriant kauniečio D.Kedžio skundą dėl jo mažametės dukters tvirkinimo G.Ročienė pagrįstai ir teisėtai atleista iš darbo.

G.Ročienė kreipėsi į VAAT prašydama kaip neteisėtą panaikinti Generalinės prokuratūros 2009-ųjų spalio pabaigos tarnybinio patikrinimo išvados pagrindu jai skirtą tarnybinę nuobaudą - atleidimą iš tarnybos Kauno miesto apylinkės prokuratūroje.